2014-11-04 09:52:06
Φωτογραφία για Φυλάκιση έως 20 έτη στα παιδιά που πετούν πέτρες στο Ισραήλ!
Υπουργός της κυβέρνησης στο Ισραήλ ψήφισε νομοσχέδιο για να αυξήσει τις κυρώσεις κατά δέκα φορές σε άτομα που έχουν καταδικαστεί ρίχνουν πέτρες σε οχήματα από 2 έως 20 χρόνια, σε μια κίνηση που αποσκοπεί να μειώσει το κύμα βίας που έχει πλήξει ορισμένες από τις αραβικές συνοικίες της Ιερουσαλήμ.

Αν στα ισραηλινά δικαστήρια αποδειχθεί ότι κάποιος έριξε μια πέτρα με την πρόθεση να προκαλέσει σοβαρές σωματικές βλάβες, μπορεί να επιβάλει ποινή φυλάκισης 20 ετών.

Ο νόμος θα καλύπτει, επίσης, και τον πρόθεση όσων ρίχνουν πέτρες σε αυτοκίνητα της αστυνομίας ή αξιωματικούς της αστυνομίας με σκοπό να εμποδίσουν αυτους από την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Αν πρόθεση να προκαλέσει βλάβη δεν μπορεί να αποδειχθεί, τότε οι τροποποιήσεις που εξακολουθούν να επιτρέπουν για μια βαριά 10-ετή ποινή, εάν η ασφάλεια ενός ατόμου ή ενός οχήματος είναι σε κίνδυνο.

Προς το παρόν, τέτοια εγκλήματα έχουν μέγιστη ποινή φυλάκιση δύο ετών.


Η προτεινόμενη αλλαγή της νομοθεσίας πηγάζει από τη σύσταση μιας επιτροπής με επικεφαλής τον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Avichai Mandelblit, η οποία ήταν επιφορτισμένη με την αντιμετώπιση με την επιδείνωση της κατάστασης ασφάλειας στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Μια μικρή αυτοσχέδια βόμβα ρίχτηκε σε αστυνομικούς στην περιοχή Shuafat της Ανατολικής Ιερουσαλήμ το Σάββατο. Στην Παλιά Πόλη και το Wadi Γιοζ, πυροτεχνήματα ξεκίνησαν κατά σε αστυνομικών και ένας 13χρονος Παλαιστινιος συνελήφθη μετά από επίθεση σε Ισραηλινό άνδρα κοντά στο Πύλη της Δαμασκού.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ