2014-11-04 11:06:36
Φωτογραφία για Και οι καταλήψεις ... καλά κρατούν!
Συνεχίζονται και σήμερα οι καταλήψεις σε σχολικά συγκροτήματα, και στην Κρήτη με τους μαθητές να αντιδρούν  για σειρά ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων, με αιχμή κυρίως το θέμα της τράπεζας θεμάτων, αλλά και τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και υποδομές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης, υπό κατάληψη στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου τελούν 23 σχολεία, στην Π.Ε. Χανίων 15 σχολεία, 8 στο Λασίθι και 6 στο Ρέθυμνο. Η καταγραφή αυτή αποστέλλεται και στο Υπουργείο Παιδείας. Ωστόσο τα στοιχεία αυτά διαφέρουν από τα στοιχεία της Αστυνομίας, που για το νομό Ηρακλείου έχει καταγράψει καταλήψεις σε 29 σχολεία στο ν.Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης, Απόστολο Κλινάκη, "η αυριανή ημέρα θεωρείται κομβική, καθώς διενεργούνται οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών σε ΚΥΣΔΕ, ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΠΕ, γεγονός που ίσως λειτουργήσει εκτονωτικά". Παράλληλα υπενθυμίζει ότι παραμένει σε ισχύ το προεδρικό διάταγμα περί αναπλήρωσης των χαμένων μαθημάτων, μέσα στο Πάσχα για καταλήψεις ως τριών ημερών, με παράταση του σχολικού έτους για καταλήψεις διάρκειας μεγαλύτερης των τριών ημερών.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ