2014-11-04 13:02:29
Φωτογραφία για Αιγιάλεια: Επιδημία οι δηλητηριάσεις αδέσποτων και όχι μόνο
Δύο σκυλιά, ένα αδέσποτο κι ένα οικόσιτο, είναι τα τελευταία θύματα αρρωστημένων "ανθρώπων" από το Διακοπτό, που για να απαλλαγούν από την παρουσία τους τα τάισαν φόλες, οδηγώντας τα σε έναν φρικτό θάνατο.

Ο κ. Κωνσταντίνος Γκλαβάς που ανάρτησε τις σχετικές φωτογραφίες στο facebook, ανέφερε πως βρήκε κι άλλο ένα δηλητηριασμένο σκυλί, το οποίο ευτυχώς σώθηκε.

Για το περιστατικό, που δυστυχώς δεν είναι το πρώτο ούτε το μόνο, ενημερώθηκαν η Αστυνομία, η Φιλοζωϊκή Ακράτας και ο Δήμος Αιγιαλείας, που μερίμνησε για την απομάκρυνση των ζώων. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται και αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα Αιγίου.

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του το filodimos.gr το ζήτημα με τα αδέσποτα ζώα, πάντως έχει πλέον πάρει τεράστιες διαστάσεις, καθώς όλος ο Δήμος έχει γεμίσει αγέλες πεινασμένων τετράποδων, κυρίως σκυλιών (καθώς οι γάτες λόγω ιδιοσυγκρασίας τα καταφέρνουν καλύτερα) τα οποία ορμούν αδιακρίτως σε πεζούς, οχήματα, μέχρι και...κοπάδια ζώων. Από την άλλη, η φόλα είναι και κατακριτέα αλλά και ποινικά κολάσιμη πράξη. Το καταφύγιο ζώων στην Ακράτα δείχνει αδυναμία να φιλοξενήσει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες και το πρόβλημα διογκώνεται μέρα με τη μέρα.


Την Παρασκευή το μεσημέρι, στο γραφείο του δημάρχου Αιγιαλείας, πραγματοποιήθηκε σχετική σύσκεψη με τη συμμετοχή εμπλεκομένων φορέων προς αναζήτηση λύσεων, αν μπορεί βεβαίως να υπάρξει λύση καθώς οι δημότες σε μεγάλο ποσοστό δείχνουν με πολλούς τρόπους τα "φιλόζωα" αισθήματά τους: Υιοθετούν ζώο το οποίο μετά από λίγους μήνες βαριούνται και το παρατούν, δεν φροντίζουν για τη στείρωσή του αφήνοντάς το να παράγει αρκετούς απογόνους που η μοίρα τους είναι αμφίβολη κλπ. Αλλά και αν κρατήσουν το ζώο, συχνότατα το αφήνουν να αφοδεύει σε δημοσίους χώρους χωρίς να μαζεύουν τα περιττώματα, όπως προβλέπει ο νόμος.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ