2014-11-05 22:20:21
Φωτογραφία για ΑΙΣΧΟΣ: Συνέλαβαν 90χρονο επειδή προσέφερε φαγητό σε αστέγους
Με ποινή φυλάκισης ως και δύο μηνών και χρηματικό πρόστιμο βρίσκεται αντιμέτωπος ένας 90χρονος άνδρας... από τη Φλόριντα των ΗΠΑ, καθώς κατηγορείται ότι παρείχε τροφή σε αστέγους, καθώς ένας νέος νόμος στην πόλη όπου ζει απαγορεύει στους πολίτες να μοιράζονται δημοσίως το φαγητό τους.

«Ένας από τους αστυνομικούς μου είπε 'ρίξε αμέσως αυτό το πιάτο', σαν να είχα πάνω μου όπλο», δήλωσε μετά τη σύλληψή του ο 90χρονος Άρνολντ Άμποτπου ζει στο Fort Lauderdale της Φλόριντα, όπου ένας νέος νόμος απαγορεύει το μοίρασμα φαγητού δημοσίως.

Ο 90χρονος συνελήφθη το περασμένο Σάββατο μαζί με άλλους δύο ηλικιωμένους. Τη στιγμή της σύλληψής του περαστικοί φώναζαν «ντροπή» στους αστυνομικούς.

Οι ηλικιωμένοι ανήκουν σε φιλανθρωπική οργάνωση, τα μέλη της οποίας μαγειρεύουν για άστεγους και κάθε εβδομάδα οργανώνουν συσσίτια.

«Αυτοί είναι οι πιο φτωχοί μεταξύ των φτωχών, δεν έχουν τίποτα. Πώς να τους διώξεις;», αναρωτιέται ο ηλικιωμένος, ο οποίος προτίθεται τώρα να στραφεί νομικά κατά των τοπικών αρχών.

Ο νέος νόμος που τέθηκε σε ισχύ ορίζει ότι τα συσσίτια πρέπει να γίνονται σε απόσταση 500 ποδιών από κατοικημένες περιοχές και να υπάρχει μόνο ένα συσσίτιο ανά οικοδομικό τετράγωνο, ωστόσο οι φορείς αρωγής κάνουν λόγο για επιχείρηση «κάθαρσης» κοινωνικών ομάδων.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ