2014-11-11 03:59:08
Φωτογραφία για Μειώθηκαν τα ασφάλιστρα αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια
Μειώθηκε τα τελευταία χρόνια το κόστος των ασφαλίστρων αυτοκινήτων, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αλλά και του ανταγωνισμού Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που διοργάνωσαν απόψε στη Θεσσαλονίκη τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια Θεσσαλονίκης, Αθηνών και Πειραιά, παρά τη σημαντική μείωση, σε συνδυασμό με τα αυστηρά πρόστιμα και τις κυρώσεις, ένα εκατομμύριο περίπου οχήματα εξακολουθούν να κυκλοφορούν ανασφάλιστα στους ελληνικούς δρόμους.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, παρά το γεγονός ότι το μερίδιο στην ελληνική αγορά που κατέχουν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες φθάνει μόλις στο 2% τα περιθώρια αύξησης αναμένονται σημαντικά μέσα στα επόμενα χρόνια.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι ιδιωτικός κλάδος ασφάλισης στην Ελλάδα, το 2015 θα βρεθεί σε κομβικό σημείο, λόγω των ριζικών μεταρρυθμίσεων που θα εφαρμοστούν στο ασφαλιστικό. «Η συγκυρία είναι δύσκολη γιατί οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι το λεγόμενο κοινωνικό κράτος δεν θα μπορεί να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες στους ασφαλισμένους», δήλωσε ο κ. Σαρρηγεωργίου.

Στο μεταξύ, ευοίωνες είναι οι προοπτικές στον κλάδο στον τομέα των ασφαλιστικών συμβολαίων για καταστροφές από θεομηνίες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τα τελευταία χρόνια την Ελλάδα, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ