2014-11-11 05:50:09
Φωτογραφία για Κύπρος: Όταν αποβάλλεται μαθητής η παραμονή του στην τάξη είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ
Πρέπει να διευκρινίσουμε προς τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς ότι βάσει του κανονισμού 17.6 (311/2005) όταν αποβάλλεται μαθητής πρέπει απαραίτητα να βγαίνει εκτός τάξης. Σε περίπτωση αποβολής το σχολείο βάσει των εσωτερικών του κανονισμών πρέπει να μεριμνήσει για την παραμονή σε χώρο όπου υπάρχει επίβλεψη. Η παραμονή του στην τάξη είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ και δεν πρέπει να γίνεται αποδεκτή από τους διδάσκοντες αφού με αυτό τον τρόπο παρανομούν οι ίδιοι.

Αυτό το οποίο πρέπει να επιδιωχθεί από πλευράς ΟΕΛΜΕΚ μιας και έχει συσταθεί και ειδική επιτροπή είναι τροποποίηση του σχετικού νόμου ώστε σε περίπτωση αποβολής η ποινή να εκτελείται στο σπίτι ώστε η ευθύνη να μεταβαίνει στο γονιό ή κηδεμόνα. Να υπενθυμίσουμε ότι η πιο πάνω διευθέτηση υπήρχε κατά το παρελθόν αλλά είχε τροποποιηθεί μετά από εξωεκπαιδευτικές παρεμβάσεις στη τότε Βουλή.

Χειρότερο από το σχέδιο Κενεβέζου η πρόταση Καδή για τον κατάλογο διοριστέων


Τελικά η πρόταση Καδή για “εκσυγχρονισμό” του συστήματος διορισμού είναι κατά πολύ χειρότερη της αντίστοιχης Κενεβέζου. Το προτεινόμενο σχέδιο όχι μόνο δεν εκσυγχρονίζει ποσώς τον τρόπο διορισμού αφού δεν περιέχει καμιά εκσυγχρονιστική και παιδαγωγικά τεκμηριωμένη πρόταση αλλά αντίθετα μάλιστα στρεβλώνει και οπισθοδρομεί περαιτέρω την υφιστάμενη κατάσταση. Επίσης χαρακτηρίζεται από άκρατη σκληρότητα και απανθρωπισμό στοιχείο της πολιτικής των κυβερνώντων αφού ουσιαστικά στέλλει στην ανεργία 100-δες πεπειραμένους και προσοντούχους εκπαιδευτικούς .

Η πρόταση Καδή δεν μπορεί καν να αποτελέσει βάση προς διάλογο και πρέπει να απορριφθεί άμεσα και αδιαπραγμάτευτα. Η εν λόγω πρόταση στοιχειωδώς δεν καλύπτει την προϋπόθεσή για διασφάλιση των υφιστάμενων συμβασιούχων και δεν περιέχει κανένα απολύτως στοιχείο που να εκσυγχρονίζει το υφιστάμενο σύστημα διορισμών που ειρήσθω εν παρόδω δεν είναι καν προτεραιότητα των επειγόντων που πρέπει να γίνουν στο Κυπριακό εκπαιδευτικό σύστημα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ