2014-11-12 11:27:33
Φωτογραφία για «EXTRA ΚΙΝΗΤΡΟ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ»
Ο Ίαν Βουγιούκας επιστρέφει στην Ελλάδα ως αντίπαλος, φορώντας τη φανέλα της Γαλατασαράι. Την Πέμπτη (13/11, 21:45) θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό, θέλοντας να οδηγήσει τους Τούρκους στη νίκη.

Από το κρύο του Καζάν, ο Ίαν Βουγιούκας βρέθηκε στη ζεστασιά της Κωνσταντινούπολης. Κι από το Eurocup, ξανά στην Euroleague. Ο διεθνής σέντερ επιστρέφει στη χώρα μας για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, τη φανέλα του οποίου φόρεσε τη σεζόν (2009-10). Παρά την παρουσία του στο ερυθρόλευκο ρόστερ πάντως, οι περισσότεροι τον θυμούνται να αγωνίζεται στο ΣΕΦ με τα χρώματα του Παναθηναϊκού.

Δικαιολογημένα, αν κρίνει κανείς από το γεγονός πως στο "τριφύλλι" έπαιξε για δύο σεζόν (2010-12), κατακτώντας τον τίτλο της Euroleague το 2011, στη Βαρκελώνη. Ο παίκτης της Γαλατασαράι μίλησε στο Euroleague Greece για το... συναπάντημα με τον Ολυμπιακό, αδιαφορώντας πάντως για την υποδοχή που ενδεχομένως να του επιφυλάξουν οι ερυθρόλευκοι οπαδοί.


Το πιο σημαντικό άλλωστε για τον ίδιο, είναι να κερδίσει η Γαλατασαράι και να δει -έστω για λίγη ώρα- κάποια από τα αγαπημένα του πρόσωπα.

"Χαίρομαι που επιστρέφω γιατί είναι μια ευκαιρία να δω κάποιους δικούς μου ανθρώπους και τους φίλους μου. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και υπάρχει κίνητρο να παίξω καλά εναντίον του", ξεκίνησε ο Ίαν Βουγιούκας, που αναφέρθηκε σε έναν ακόμη πρώην ερυθρόλευκο, τον Ζόραν Ερτσέγκ:

"Έχουμε ακόμη τον Ερτσέγκ, που είναι πολύ καλός σκόρερ και θα έχει έξτρα κίνητρο, μιας και έπαιξε στον Ολυμπιακό στο παρελθόν".

Μιλώντας για την ιδιαιτερότητα των αγώνων στο ΣΕΦ (δεδομένου -και- του ερυθρόλευκου ιστορικού του), ο σέντερ της Γαλατασαράι είπε πως "όταν παίζεις με τη φανέλα του Παναθηναϊκού απέναντι στον Ολυμπιακό, προσπαθείς να δώσεις ό,τι έχεις για να κερδίσει η ομάδα. Ελπίζω την Πέμπτη να έχω την ευκαιρία να βοηθήσω την ομάδα μου και να έχω καλή απόδοση", ενώ ξεκαθάρισε πως "αυτό δεν είναι σαν τα υπόλοιπα παιχνίδια. Παίζω στη χώρα μου, θα βρω απέναντί μου γνώριμες φάτσες. Δεν είναι ένα παιχνίδι όπως τα άλλα".

Σε καμία περίπτωση πάντως, δεν δείχνει να σκέφτεται την υποδοχή που θα του επιφυλάξουν οι οπαδοί των ερυθρόλευκων: "Δε νομίζω πως θα με χειροκροτήσουν κιόλας (γελάει). Σίγουρα θα υπάρχουν κάποιοι που θα με αποδοκιμάσουν. Αλλά δεν το σκέφτομαι ιδιαίτερα. Όταν με αποδοκιμάζουν, με βοηθάει. Έχω έξτρα κίνητρο όταν γίνεται αυτό".

Αντίθετα, θα φροντίσει να υπάρχει αρκετός κόσμος που θα... φωνάζει ρυθμικά το όνομά του. "Θα κοιτάξω να πάρω έξτρα εισιτήρια για να έρθουν όσα περισσότερα άτομα της οικογένειάς μου και φίλοι μου γίνεται για να δουν το παιχνίδι", αναφέρει σχετικά.

Στη συνέχεια, η κουβέντα πήγε στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Εκεί όπου "πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι μας, να μην μπούμε στον ρυθμό του Ολυμπιακού. Πρέπει να περιορίσουμε τον Σπανούλη, που είναι ο κύριος μοχλός του Ολυμπιακού. Υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που θέλουν προσοχή, γιατί έχουν δυνατή περιφέρεια, ενώ στο "5" έχουν δύο πολύ αθλητικά παιδιά, τον Ντάνστον και τον Χάντερ", λέει ο Βουγιούκας, που στέκεται παράλληλα στην απουσία του Γιώργου Πρίντεζη, η οποία...

"μας ευνοεί γιατί είναι σημαντική απώλεια για τον Ολυμπιακό".

Όσο για τις εκατέρωθεν απουσίες (οι Τούρκοι θα παραταχθούν δίχως τον Μαρτίνας Πότσιους) και το ποιος θα επηρεαστεί περισσότερο; "Αυτό θα φανεί στη διάρκεια του αγώνα από το πως θα προσεγγίσει κάθε ομάδα το παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες έχουν συνηθίσει να παίζουν με ελλείψεις. Όπως και να έχει, θα πρέπει να βάλουμε έναν καλό αμυντικό, ενδεχομένως τον Γκιουλέρ, πάνω στον Σπανούλη για να τον περιορίσουμε".

Αρκεί όμως ο περιορισμός του αρχηγού του Θρύλου για να έρθει το "διπλό"; "Από μόνο του δεν είναι αρκετό αυτό, αλλά σίγουρα όταν καταφέρεις να περιορίσεις έναν παίκτη του επιπέδου του Βασίλη, τότε είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα".
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ