2014-11-12 12:37:29
Φωτογραφία για Συγχαρητήρια στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου...ευχαριστήρια επιστολή γονέων αναγνωστών του Tromaktiko!
Αγαπητό tromaktiko,

στην γέννηση του πρώτου μας παιδιού προτιμήσαμε να πάμε σε μεγάλο ιδιωτικό θεραπευτήριο της πόλης Όταν γεννήθηκε το αγγελούδι μας, στο 2ο 24ωρο της ζωής του ανέβασε πυρετό και μεταφέρθηκε στην εντατική νεογνών όπου και μας το κράτησαν για 1 μήνα σχεδόν.

Η αιτιολογία ήταν υποψία μηνιγγίτιδας και το παιδάκι μας λάμβανε επί 1 μήνα αντιβίωση ενώ στο ενδιάμεσο έπαθε ενδονοσοκομειακή λοίμωξη. Τελικά δεν είχε τίποτα κατά τους γιατρούς εκεί εκτός από την ενδονοσοκομειακή λοίμωξη την οποία αποκόμισε στην εντατική.

Μετά από λίγο καιρό και ενώ το μωράκι μας δυσκολευόταν να ενεργηθεί το ξαναπήγαμε στο ίδιο ιδιωτικό θεραπευτήριο και οι γιατροί εκεί διέγνωσαν «δυσανεξία στο γάλα», οπότε προχώρησαν σε αλλαγή γάλακτος, ενός εξειδικευμένου, το οποίο μάλιστα είναι πανάκριβο και μας κοστίζει περίπου 600 ευρώ το μήνα...

Μετά από ένα μήνα, το πρόβλημα της έντονης δυσκοιλιότητας συνεχιζόταν, οπότε με προτροπή του παιδιάτρου μας πήγαμε σε άλλο ιδιωτικό θεραπευτήριο της πόλης όπου με συνοπτικές διαδικασίες διέγνωσαν «μεγάκολο» χωρίς να πάρουν βιοψία ορθού όπως και είναι η ενδεδειγμένη επιστημονική μέθοδος διάγνωσης και ο γιατρός μας προέτρεψε σε διπλό χειρουργείο
. Το πρώτο θα είχε κολοστομία και σε δεύτερο χρόνο τρεις μήνες αργότερα θα γινόταν η αποκατάσταση του εντέρου.

Τα χρήματα που μας ζήτησαν εκεί τα θεωρήσαμε πάρα πολλά και επειδή ήδη είχαμε δώσει πάρα πολλά για τη γέννηση και την εντατική του μωρού, επισκεφθήκαμε την παιδοχειρουργική κλινική του Παπαγεωργίου με επικεφαλής τον κ. Σπυριδάκη για μια δεύτερη γνώμη.

Ο κ. Σπυριδάκης από την πρώτη κιόλας στιγμή στάθηκε στο πλευρό μας, ήταν πάντα δίπλα μας σε όλες μας τις απορίες, ενώ η άρτια επιστημονική του κατάρτιση ήταν προχωρημένη και έτσι αποφύγαμε το διπλό χειρουργείο με τη μεσολάβηση κολοστομίας, μια μέθοδο του παρελθόντος που θέλανε να μας κάνουν στο ιδιωτικό και μάλιστα με αδρά πληρωμή.

Εν τέλει το παιδάκι μας διαγνώστηκε με συγγενές μεγάκολο, μια πάθηση κατά την οποία το τελευταίο κομμάτι του παχέος εντέρου δεν νευρώνεται σωστά με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να ενεργηθεί.

Ο κ. Σπυριδάκης και η β’ κλινική Χειρουργικής Παίδων του νοσοκομείου Παπαγεωργίου ίσως είναι η μόνη κλινική στη χώρα μας που γνωρίζει τη νέα τεχνική αποκατάστασης του εντέρου, η οποία πέτυχε απολύτως και επιτέλους το αγγελούδι μας μπορεί και ενεργείται κανονικά. Ο κ. Σπυριδάκης αλλά και το σύνολο των παιδοχειρούργων της κλινικής του, βοήθησαν πάρα πολύ στο να γίνει η επέμβαση έγκαιρα παρά τις τεράστιες δυσκολίες που συναντήσαμε γιατί χρειαζόμασταν προληπτικά κρεβάτι εντατικής παίδων για την ομαλή μετεγχειρητική πορεία του μωρού μας, κρεβάτι που ήταν δύσκολο να βρεθεί λόγω πληρότητας θέσεων. Ο κ. Σπυριδάκης ήταν πάντα διαθέσιμος ακόμα και στο κινητό του τηλέφωνο, ακόμα και σε δύσκολες ώρες, για να μας λύσει κάθε μας απορία για να απαλύνει τον πόνο μας, σε μια διαδικασία που κράτησε παραπάνω από ένα μήνα. Όταν χρειάστηκε, ήρθε στο νοσοκομείο και σε ώρες που δεν εργαζόταν ο ίδιος.

Για την όλη διαδικασία δεν πληρώσαμε ούτε ένα ευρώ στο Παπαγεωργίου, σε αντίθεση με τα ιδιωτικά που μας έφαγαν μια περιουσία και δεν έγινε και η σωστή διάγνωση/θεραπεία. Σήμερα το παιδάκι μας είναι 5μηνών και χαίρει άκρας υγείας χάρη στους γιατρούς του Παπαγεωργίου.

Μέσα από αυτή την επιστολή θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλη την παιδοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου Παπαγεωργίου και ειδικά τον διευθυντή κ. Σπυριδάκη αλλά και τους γιατρούς κκ. Μουράβα, Κεπερτή, Λαμπρόπουλο, Νεοφύτου, Σφουγγάρη, καθώς επίσης και το ευγενέστατο προσωπικό με τις νοσοκόμες που ήταν πάντα εκεί όταν τις χρειαζόμασταν για να μας βοηθούν σε κάθε μας δυσκολία με το μωρό.

Σε εποχές που το δημόσιο δέχεται πολλά χτυπήματα και η γνώμη των περισσότερων δεν είναι και η καλύτερη, εμείς αποκομίσαμε τις καλύτερες εντυπώσεις και είμαστε πραγματικά περήφανοι για τις υψηλές υπηρεσίες και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που προσφέρει το νοσοκομείο Παπαγεωργίου και ειδικά η παιδοχειρουργική κλινική σε αντίθεση με τα δυο ιδιωτικά θεραπευτήρια που αποτανθήκαμε και εκτός του ότι ξοδέψαμε εκεί μια περιουσία δεν έγινε και η σωστή διάγνωση για το μωρό μας με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούμε αφάνταστα.

Από καρδιάς σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την αμέριστη συμπαράσταση και μακάρι σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία όλοι να φέρονται έτσι.

Αναγνώστης Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ