2014-11-12 17:30:13
Φωτογραφία για Μέχρι και η Κίνα προσκυνά το μεγαλείο της Αμφίπολης!
Το παγκόσμιο ενδιαφέρον προσελκύει ο τάφος της Αμφίπολης- πόσο μάλλον τώρα, που είμαστε ένα βήμα πριν την ανακάλυψη του ανοίκου του τύμβου Μια Κινέζα δημοσιογράφος, από το κρατικό κανάλι της Κίνας, που εκπέμπει σε όλη την ασιατική χώρα, βρέθηκε σήμερα στο μουσείο της Αμφίπολης για το ρεπορτάζ.

Παρούσα σε μια μοναδική ιστορική στιγμή για την ελληνική αρχαιολογία, η νεαρή Γκονγκ Μινγκ έστειλε το από πρώτο χέρι ρεπορτάζ της σε περίπου 1,4 δισεκατομμύρια συμπατριώτες της.

Σύμφωνα με το protothema.gr, η Γκονγκ Μινγκ είναι ανταποκρίτρια του σταθμού CCTV και τα τελευταία τρία χρόνια είναι μόνιμα εγκατεστημένη στην Αθήνα. Καλύπτει το σύνολο της ειδησεογραφίας και κυρίως, βέβαια, οτιδήποτε άπτεται των άμεσων κινεζικών ενδιαφερόντων, όπως οι επενδύσεις και οι οικονομικές συνδιαλλαγές μεταξύ Κίνας και Ελλάδας.

Η Γκονγκ Μινγκ δηλώνει στο protothema.gr ότι «για μένα η Ελλάδα είναι η πρώτη μου αποστολή εκτός Κίνας και μέχρι στιγμής θεωρώ ότι είμαι πολύ τυχερή, καθώς η επικαιρότητα είναι συναρπαστική
. Επειδή θαυμάζω την τεράστια ιστορική παράδοση της χώρας σας, θέλησα να παραστώ στη συνέντευξη Τύπου της Αμφίπολης για τα τελευταία ευρήματα. Και πραγματικά η συγκυρία ήταν καταπληκτική, καθώς ο σκελετός είναι μια αρχαιολογική επιτυχία, κάτι που θα συζητηθεί όχι μόνο στην Κίνα, αλλά και σε όλο τον κόσμο».

Για την Γκονγκ Μινγκ, η Αμφίπολη εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο ενδιαφέροντος για τις αρχαιότητες, κάτι στο οποίο, κατά κάποιο τρόπο, συναντώνται Ελλάδα και Κίνα.

Η ίδια υπογραμμίζει, μάλιστα, πως «για εμάς η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει διδάγματα, μεθοδολογία και τεχνογνωσία για το πώς πρέπει να συντηρούμε, αλλά και να αναδεικνύουμε τους δικούς μας αρχαιολογικούς θησαυρούς, στην Κίνα». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ