2014-11-13 16:45:08
Φωτογραφία για Χριστούγεννα στο θέατρο από το ΔΗΠΕΘΕ
Η ταλαντούχα Πατρινή ηθοποιός και λυρική ερμηνεύτρια – κοντράλτο Ειρήνη Τζανετουλάκου ως γνωστό πρωταγωνιστεί αυτή την περίοδο στην παραμυθένια όπερα «Η Βασίλισσα του Χιονιού» σε μουσική και σκηνοθεσία του Θοδωρή Αμπαζή που ήδη έχει ξεκινήσει και παρουσιάζεται με επιτυχία τις καθημερινές, τα πρωινά για μαθητές σχολείων, στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων, από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, oι διπλές απογευματινές και βραδινές παραστάσεις για το ευρύ κοινό, της «Βασίλισσας του Χιονιού» θα ξεκινήσουν την προπαραμονή των Χριστουγέννων, στις 23 Δεκεμβρίου 2014 και θα συνεχιστούν όλη την περίοδο των εορτών. Μάλιστα θα υπάρχει και ειδικό χαμηλό εισιτήριο των 5 ευρώ για ανέργους και οικογένειες καθώς κι άλλες προσφορές.

Εκτός όμως από την «Βασίλισσα του Χιονιού» που όπως είπε ο κ. Αμπαζής μάλλον θα συνεχιστεί λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος του κοινού και μετά την καρναβαλική περίοδο ενώ την άνοιξη θα μεταφερθεί κάποια στιγμή και στην Αθήνα στο Δημοτικό θέατρο του Πειραιά, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας έχει στα σκαριά για τις γιορτές και μία Χριστουγεννιάτικη μουσική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων
. Στο Χριστουγεννιάτικο αυτό μουσικό event θα πάρει μέρος η κοντράλτο Ειρήνη Τζανετουλάκου σε ένα πρόγραμμα με έργα Γκούσταβ Μάλερ, κ.α. Περισσότερες λεπτομέρειες για το ακριβές πρόγραμμα και την ημερομηνία της εκδήλωσης που ήδη αναμένεται με ενδιαφέρον, προσεχώς.

Η συμπαθής και ταλαντούχα Ειρήνη Τζανετουλάκου έχει γεννηθεί στην Πάτρα και έχει μεγαλώσει στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της (πτυχίο Master στο Κλασικό Τραγούδι) στο Hogeschool voor de Kunsten της Ουτρέχτης με τον τενόρο Jón Thorsteinsson. Επίσης έχει σπουδάσει υποκριτική στη Σχολή του “Σύγχρονου Θεάτρου Αθήνας” του Γιώργου Κιμούλη αλλά και Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Τα τελευταία χρόνια ζει και δραστηριοποιείται στην Ολλανδία συμμετέχοντας σε παραγωγές όπερας καθώς και σε συναυλίες, ως σολίστ, τραγουδώντας ορατόρια, Lieder αλλά και έργα σύγχρονης μουσικής.

Στην Ελλάδα είχε εργαστεί επί σειρά ετών σε θεατρικές και χοροθεατρικές παραστάσεις κοντά σε διακεκριμένους καλλιτέχνες. Πρόσφατα η Ειρήνη Τζανετουλάκου, όπως διαβάσαμε, μετέφερε στη σκηνή, δύο κύκλους τραγουδιών του G. Mahler - Μάλερ (Kindertotenlieder, Rückert-Lieder) στο πλαίσιο μίας μουσικής παράστασης με τίτλο «Όσα μου έμαθε η αγάπη» στο Ίδρυμα “Μιχάλης Κακογιάννης”, στην Αθήνα σε συνεργασία με τον πιανίστα Γιάννη Τσανακαλιώτη (Ιανουάριος 2014). Ενδεχομένως το ίδιο αυτό πρόγραμμα να παρουσιάσει μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων και στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Να θυμίσουμε πως στην παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, την «Βασίλισσα του Χιονιού», εκτός από την Ειρήνη Τζανετουλάκου, στους δύο βασικούς ρόλους των παιδιών, του Κάη και της Γκρέτα, εμφανίζονται οι Σπύρος Παπαδάτος και Αγγελική Καραγκούνη, το ρόλο του μάγου παίζει ο Βασίλης Δημακόπουλος και της γιαγιάς της Γκρέτα, η Μαρία Κατριβέση, επίσης γνώριμη στο Πατρινό κοινό από την «Σατανερί» και την περσινή παράσταση με το έργο του Μολιέρου «Ζωρζ Νταντέν» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ-thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ