2014-11-14 13:17:16
Φωτογραφία για Πάτρα: Η Ανυπότακτη Πολιτεία για το Παράρτημα
Στην ανακοίνωση της Ανυπότακτης Πολιτείας με αφορμή την 41η επέτειο απο την εξέγερση του Πολυτεχνείου επισημαίνεται:

Μήπως δεν ήταν και τότε, 41 χρόνια πριν, ένας αγώνας από ‘’μειοψηφίες’’ και ‘’θρασίμια’’ με βάση τα χείλη των ‘’επισήμων’’;Η εξέγερση του λαού και της νεολαίας απέναντι στην χούντα των συνταγματαρχών, η εξέγερση που οδήγησε στην κατάρρευσή τους, έφερε στο προσκήνιο τα αιτήματα για ψωμί-παιδεία-ελευθερία και κοινωνική δικαιοσύνη. Αιτήματα ανεκπλήρωτα αλλά και αιτήματα που συνεχίζουν να εμπνέουν τους σύγχρονους αγώνες του λαού μας.

Μήπως δεν είναι και σήμερα, 41 χρόνια μετά, αναγκαία η ανατροπή τους; Τα χρόνια της μνημονιακής καταστροφής, τα χρόνια του αυταρχισμού και των συνεχών πραξικοπημάτων που αναιρούν κεκτημένα χρόνων, τα χρόνια που οι ανυπότακτες εστίες αντίστασης χαρακτηρίζονται ‘’μειοψηφίες’’ που εναντιώνονται στον ‘’μονόδρομο’’ της εξαθλίωσης; Μήπως δεν είναι σήμερα που κλειδώνουν την Νομική και το Πολυτεχνείο με λουκέτα και ΜΑΤ και χτυπούν βάναυσα τους φοιτητές; Από κοινού κυβέρνηση και κυβερνητικοί εγκάθετοι, όπως ο ανεκδιήγητος Πρύτανης Φορτσάκης, προσπαθούν να καταστείλουν και να φιμώσουν τον αγώνα της νεολαίας.


Μήπως όμως δεν είναι και σήμερα, 41 χρόνια μετά, ο λαός που αντιστέκεται, η νεολαία που αγωνίζεται, το κίνημα που θα τους ανατρέψει;Βρεθήκαμε μαζί στις ηρωικές πλατείες, στις απεργίες και τις κινητοποιήσεις κάθε κλάδου, στην καθημερινή μάχη κοινωνικών φορέων απέναντι στην λαίλαπα της πολιτικής τους. Τους αγώνες μας σήμερα συνδέει το ίδιο νήμα του ηρωισμού και το ίδιο νήμα των ανεκπλήρωτων αιτημάτων του Πολυτεχνείου. Συνεχίζει να μας εμπνέει πως θα φτάσουμε μέχρι την τελική νίκη!

Καλούμε το λαό της Πάτρας να βρεθούμε μαζί στον εόρτασμό του Πολυτεχνείου και στο συλλαλητήριο της 17 Νοέμβρη! Να τιμήσουμε το παρελθόν και να αγωνιστούμε για το παρόν και το μέλλον μας.

Φυσικά, να βρεθούμε στο χώρο του νεοσύστατου τότε πανεπιστημίου, τουΠαραρτήματος, που έλαβαν χώρα οι κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας της Πάτρας. Του Παραρτήματος που χωρίς καμία συζήτηση κλειδώθηκε από την προηγούμενη Δημοτική αρχή, παρατημένο στην εγκατάλειψη και τον μαρασμό. Μήπως αυτό δεν θέλουν να κάνουν στην σύγχρονη ιστορία των αγώνων μας, μήπως αυτό δεν θέλουν να κάνουν στο μήνυμα του Πολυτεχνείου;

Θέλουμε το Παράρτημα να ανοίξει ξανά για το λαό και την νεολαία της Πάτρας. Να το ανοίξει ο Δήμος της Πάτρας ύστερα από ανοιχτή και δημόσια συζήτηση με τους φοιτητικούς συλλόγους, τα σωματεία, τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς. Να αποτελέσει ένα ζωντανό κέντρο αγώνα, μνήμης, ανατροπής, στην καρδιά της πόλης μας. Να του δώσουμε στην φετινή επέτειο χρώμα, στίγμα και μήνυμα ανατροπής. Το χρωστάμε στο Νοέμβρη του ’73.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ