2014-11-14 15:54:29
Φωτογραφία για Στο Δικαστήριο Πάτρας σπουδαστές Αμαλιάδας που χάνουν το εξάμηνο
Τώρα πασχίζουν να σταδιοδρομήσουν στον επαγγελματικό τους βίο με ένα πτυχίο ανά χείρας, που άλλοι τους δόθηκε η ευκαιρία να το αξιοποιήσουν εποικοδομητικά, ενώ ένα μέρος εξ αυτών το φυλάει στην στεφανοθήκη, αφού συνομολόγησε μαζί του «δεσμά βίου», όχι πάντως ανέφελου!

Και τούτο έρχεται να επιβεβαιωθεί καθώς το μεν δικαστικό μας σύστημα φορτωμένο από στοίβες δικογραφιών καλείται να τα βγάλει πέρα με όλο και λιγότερους δικαστικούς, αφού η εξωδικαστική επίλυση είναι άγνωστη στην χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα, η δε Διοίκηση του ΑΤΕΙ Πάτρας βρήκε την εύκολη λύση για κάτι που ενοχλήθηκε να προσφύγει στην Δικαιοσύνη, αντί μέσα από την παιδαγωγική διαδικασία να λύνει στον βαθμό που είναι άξια γι αυτό το λειτούργημα, τα όποια προβλήματα ανακύπτουν, εντός της σπουδαστικής κοινότητας!

Σημείο παράλυσης και κατρακύλας το χαρακτηρίζουν οι γνωρίζοντες τα των σπουδαστικών τεκταινομένων, συμβαλλομένης και της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης, που θέλει φοιτητές και σπουδαστές στρατιωτάκια!


Διαβάστε την παρακάτω αλλόκοτη, πλην αληθινή ιστορία:

Στις 21-11-2014 στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πατρών δικάζονται ως κατηγορούμενοι 7 φοιτητές του ΤΕΙ Αμαλιάδος με τις κατηγορίες της παράνομης κατακράτησης και της διατάραξης της λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, γιατί τον Ιανουάριο του 2011 αυτοί μαζί με άλλους 150 συμφοιτητές τους έκαναν κατάληψη στα ΤΕΙ Πάτρας.

Έκαναν δηλαδή κάτι που έχει συμβεί εκατοντάδες φορές και κυρίως χωρίς να προκληθεί ζημιά. Απλώς κάποιοι κύριοι καθηγητές παρακρατήθηκαν! Αυτό και τίποτε περισσότερο σπουδαίο!

Τι είχε συμβεί όμως;

Στην πραγματικότητα τον Γενάρη του 2011 ο Σύλλογος Σπουδαστών του Τμήματος Εφαρμογών και Πληροφορικής του Παραρτήματος των ΤΕΙ Αμαλιάδος αποφάσισε να μεταβούν όλοι οι σπουδαστές στην Πάτρα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν στο Δ.Σ. των ΤΕΙ Πάτρας για την απώλεια ενός εξαμήνου. Πλην όμως, όταν αυτοί μαζί με άλλους συμφοιτητές τους από την Πάτρα, στις δίκαιες διαμαρτυρίες τους, συνάντησαν την άρνηση των καθηγητών του ΤΕΙ, διαμαρτυρήθηκαν πιο έντονα καταλαμβάνοντας για λίγη ώρα τον χώρο του ΤΕΙ Πάτρας.

Στην πραγματικότητα, όμως κατά την διάρκεια της "κατάληψης" διεξήχθη συζήτηση μεταξύ των καθηγητών και των διαμαρτυρόμενων σπουδαστών για το θέμα της απώλειας του εξαμήνου, αυτό θεωρήθηκε από την πλευρά της διοίκησης του ΤΕΙ ως δήθεν παράνομη κατακράτηση των καθηγητών αφενός και αφετέρου διατάραξη οικιακής ειρήνης (σ.σ.: προφανώς θεωρούν ότι το ΤΕΙ πληρωμένο με τα χρήματα του ελληνικού λαού είναι η ιδιόκτητος οικία τους) και κατόπιν τούτου υπεβλήθη μήνυση κατά των σπουδαστών και ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα παραπάνω αδικήματα. Είναι πρωτοφανές και απαράδεκτο συνάμα μια συνδικαλιστική διαμαρτυρία των σπουδαστών των ΤΕΙ να ποινικοποιείται κατ' αυτόν τον τρόπο, για ένα θέμα, που θα μπορούσε να επιλυθεί στα πλαίσια της εκπαιδευτικής κοινότητας, οι κατηγορούμενοι δε σπουδαστές είναι αποφασισμένοι να ανατρέψουν τις κατηγορίες, που τους βαρύνουν, έχοντας προς τούτο την συμπαράσταση και των άλλων συμφοιτητών τους.

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ