2014-11-14 17:52:47
Φωτογραφία για ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Αποχώρησε από το Πολυτεχνείο η ομάδα των φοιτητών που μπήκε μέσα στο κτίριο μετά την πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Οι διαδηλωτές εισήλθαν στο ΕΜΠ από την είσοδο της Τοσίτσα, έμειναν για λίγη ώρα και στη συνέχεια αποχώρησαν. Νωρίτερα είχαν αποχωρήσει οι διμοιρίες των ΜΑΤ. Οι φοιτητές πήραν το δρόμο προς το Πολυτεχνείο μέτα την πορεία στη Βουλή. Στη συνέχεια κατέβηκαν την Πανεπιστημίου, έμειναν για λίγη ώρα στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Σίνα, με σκοπό να συνεχίσουν προς τη Νομική Σχολή, αλλά η παρουσία κλούβας των ΜΑΤ επί της Ακαδημίας άλλαξε τα σχέδια.

Οι φοιτητές ξεκίνησαν το μεσημέρι από το Προπύλαια και στη συνέχεια μαζί με εκπαιδευτικούς της ΟΛΜΕ πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή. Για λίγα λεπτά σταμάτησαν έξω από το υπουργείο Εργασίας, στη Σταδίου. 

Το συλλαλητήριο οργανώθηκε ως απάντηση στην απόφαση των πρυτανικών αρχών για λοκ-άουτ στις σχολές, με στόχο να αποτραπούν καταλήψεις στην επέτειο του Πολυτεχνείου, αλλά και στη σκιά της βίαιης επέμβασης της αστυνομίας στη Νομική Αθηνών και των σοβαρών επεισοδίων που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στο ΕΜΠ, ενόψει και του εορτασμού της 17 Νοέμβρη. 

Οι καθηγητές που ενώθηκαν με τους φοιτητές διαμαρτύρονται για τους σχεδιασμούς του υπουργείου Παιδείας για την κάλυψη των κενών στα σχολεία με εθελοντική εργασία και αντάλλαγμα μόρια. Οι Σχολές το κέντρο της Αθήνας θα παραμείνουν κλειστές με απόφαση της πρυτανείας έως τη Δευτέρα.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ