2014-11-14 22:21:18
Φωτογραφία για Πάτρα: Το Σάββατο η Πανύμνητος στο ναό Αγίου Ανδρέου
Η γυναικεία χορωδία Βυζαντικής και εκκλησιαστικής παράδοσης «Πανύμνητος» που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στην Πάτρα προσφέροντας σημαντικό έργο, θα πραγματοποιήσει ως γνωστό μία συναυλία στο πλαίσιο των φετινών Πρωτοκλητείων της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Η εκκλησιαστική συναυλία του χορωδιακού σχήματος Πανύμνητος που διευθύνει η μαέστρος Αφροδίτη Χρυσανθακοπούλου, θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014 στις 18.00 το απόγευμα στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου.

Η χορωδία θα ψάλλει την ιερά Ακολουθία των Χαιρετισμών στον Πρωτόκλητο Άγιο Ανδρέα, τον Πολιούχο και Προστάτη των Πατρών. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο και αξιόλογο ποιητικό έργο του αειμνήστου Ηλία Μπογδανόπουλου, δικηγόρου και μελωδού.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι μέρος της Ακολουθίας των Χαιρετσιμών στην Τιμία Κάρα του Αγίου Ανδρέου, είχε παρουσιάσει και πριν από 10 χρόνια, στις 29 Νοεμβρίου 2004, η «Πορφύρα» και το Βυζαντινό Σύνολο «ΝΥΝ & ΑΕΙ» του αειμνήστου χοράρχη και πρωτοψάτη Ανδρέα Τσιμάρα σε εκδήλωση μετά από πρόσκληση του Πανεπιστημίου Πατρών, με αφορμή τότε τα 40 χρόνια Λειτουργίας και Παιδευτικής προσφοράς του ανωτάτου εκπαιδευτικού Ιδρύματος.


Στην απόδοση της ακολουθίας των Χαιρετισμών στον Άγιο Ανδρέα «Ανδρέαν μέλπω» του Ηλία Μπογδανόπουλου εκτός από τα μέλη της γυναικείας χορωδίας Πανύμνητος θα λάβουν μέρος κι άλλοι συντελεστές, ανάμεσα τους και ο αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος είναι προιστάμενος του ιερού ναού Παντοκράτορος Πατρών.

Όλος ο μήνας Νοέμβριος όπως κάθε χρόνο είναι αφιερωμένος από την Μητρόπολη Πατρών στον Απόστολο Ανδρέα, η μνήμη του οποίου τιμάται και εορτάζεται με περισσή μεγαλοπρέπεια στις 30 Νοεμβρίου.

Ακόμη να προσθέσουμε πως απόψε Παρασκευή μετά τις 21.00, στον παλαιό ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου θα τελεστεί ιερά αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου Ανδρέου, όπως κάθε Παρασκευή στο σημείο του τάφου του ενώ θα τελεστεί και μνημόσυνο για τα 6 χρόνια από την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτη πρώην Πατρών Νικόδημου Βαλληνδρά.

Στην αγρυπνία και στο ιερό μνημόσυνο στον παλαιό ναό Αγίου Ανδρέου θα λειτουργήσει και θα προεξάρχει ο νυν Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ