2014-11-15 03:35:08
Φωτογραφία για Καντίροφ: Εξουδετερώθηκε ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους που απειλούσε με πόλεμο στην Τσετσενία
Ο επικεφαλής της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ ανέφερε για το θάνατο του αρχηγού της ομάδας των ριζοσπαστών ισλαμιστών του «Ισλαμικού Κράτους» (ΙΚ) Ταρχάν Μπαταρισβίλι.

Νωρίτερα στα ΜΜΕ εμφανίστηκαν οι πληροφορίες για την απειλή ενός από τους αρχηγούς του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους» για την πιθανή εισβολή στη Ρωσία.

«Ο εχθρός του ισλάμ Ταρχάν Μπαταρισβίλι που αποκαλούσε τον εαυτό του Ομάρ ασΣισάνι, σκοτώθηκε. Το ίδιο πράγμα θα γίνει με τον καθένα ο οποίος θα σκεφτεί να απειλήσει τη Ρωσία και τον τσετσενικό λαό», έγραψε ο Καντίροφ στο δικό του Instagram.

Νωρίτερα ο αρχηγός της ομάδας ριζοσπαστών ισλαμιστών του «Ισλαμικού Κράτους» (ΙΚ) Ταρχάν Μπαριτασβίλι, γνωστός με το όνομα «Ομάρ – Τσετσένος», ανέφερε στο τηλέφωνο στον πατέρα του ότι η ομάδα του απέτρεψε τον ιράκικο στρατό και κατέλαβε το Μοσούλ, και ότι ο επόμενος στόχος θα γίνει η Ρωσία.

Ο Μπαριτασβίλι-μεγάλος μίλησε στους δημοσιογράφους και τους είπε ότι ο γιος του είπε: «Μην ανησυχείς, πατέρα, θα γυρίσω σπίτι και θα αλλάξω τον αδόξαστο στους Ρώσους», είπε ο Τεμούρ Μπαριτασβίλι στη συνέντευξη στο σπίτι του στο φαράγγι Πανκίσσκι στη Γεωργία.


Νωρίτερα οι μαχητές του «Ισλαμικού Κράτους» ανάρτησαν στο Διαδίκτυο το βίντεο στο οποίο ακούγονταν απειλές να ξεκινήσουν τον πόλεμο. Στο βίντεο οι τρομοκράτες βρίσκονταν δίπλα σ’ ένα παλιό σοβιετικό μαχητικό που καταλήφθηκε σε ένα από τα στρατιωτικά αεροδρόμια στην συριακή επαρχία Ράκκα.

Ένας από τους ισλαμιστές δήλωσε για την πρόθεσή του «να απελευθερώσει» την Τσετσενία και τον Καύκασο και να δημιουργήσει εκεί «το ισλαμικό χαλιφάτο». Ως απάντηση ο Ραμζάν Καντίροφ υποσχέθηκε να εξουδετερώσει τους τρομοκράτες, εάν τολμήσουν να εισβάλουν στο έδαφος της Ρωσίας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ