2014-11-15 16:02:02
Φωτογραφία για Σουηδία: Στην δημοσιότητα φωτογραφίες του μυστηριώδους υποβρυχίου
Αποδείξεις και φωτογραφικό υλικό που δείχνει αγνώστου προελεύσεως υποβρύχιο, να βρίσκεται παρανόμως λίγο έξω από την Στοκχόλμη στην Σουηδία, έδωσε στην δημοσιότητα το πολεμικό ναυτικό της χώρας.

Το περίεργο περιστατικό προκάλεσε την πρωτοφανή κινητοποίηση της στρατιωτικής μηχανής της χώρας, κάτι που είχε να συμβεί από τον Ψυχρό Πόλεμο.

«H Σουηδική ακτογραμμή είναι σε έκταση όση η ανατολική ακτογραμμή των ΗΠΑ. Κανείς δεν μπορεί να ελέγξει πλήρως μία τέτοια έκταση και να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν εισβολείς. Όποιος σκέφτεται να προσεγγίσει τα θαλάσσια χωρικά μας ύδατα χωρίς άδεια θα πρέπει να αναλογιστεί τους κινδύνους που ενέχει μία τέτοια παραβίαση. Θα υπερασπιστούμε την εθνική μας κυριαρχία με όλα τα μέσα που διαθέτουμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λόφβεν.

Η παρουσία του υποβρυχίου έγινε αντιληπτή από τα στρατιωτικά ραντάρ, χωρίς όμως να καταστεί εφικτός ο εντοπισμός του, αλλά και η εξακρίβωση της ταυτότητας του.

Η Σουηδία μετά από χρόνια περικοπών των αμυντικών δαπανών προανήγγειλε την αγορά 70 νέων μαχητικών αεροσκαφών και νέων υποβρυχίων.

ΠΗΓΗ: http://gr.euronews.com/2014/11/15/sweden-presents-proof-of-foreign-submarine-incursion/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ