2014-11-16 22:50:15
Φωτογραφία για Ταινία για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα [video]
Μια ευχάριστη είδηση έρχεται από τον κόσμο του Κινηματογράφου. Η ταινία ΠΡΟΜΑΧΟΣ έχει ως θέμα την... αγάπη δύο δικηγόρων και την κοινή τους προσπάθεια για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Η ταινία έχει ήδη κάνει πρεμιέρα στο Λονδίνο ενώ στη χώρα μας αναμένεται να ξεκινήσει η προβολή στις 27 Νοεμβρίου.

Η ταινία αυτή έκανε κάποιους Βρετανούς να νιώσουν άβολα καθως περιγράφει τις μεθόδους του κατά τα άλλα φιλότεχνου λόρδου Ελγιν να αποσπάσει με πλαστά χαρτιά τα Μάρμαρα και να τα εναποθέσει στην ιδιωτική του βίλλα σε ένα ιδιότυπο μουσείο.Με το όνομα ”Πρόμαχος” αναφέρεται από την αρχαιότητα, το τεραστίων διαστάσεων άγαλμα της Θεάς Αθηνάς στα προπύλαια της Ακροπόλεως,το οποίο ευρισκόταν στο σημείο από όπου επόπτευε και προστάτευε την αγαπημένη της πόλη, σύμφωνα με την τότε αντίληψη των Αθηναίων.

Οι δυο σκηνοθέτες, είχαν πει στους δημοσιογράφους σε παλαιότερη συνέντευξή τους:

«Μέσα από μια σύγχρονη ιστορία, η ταινία μας επιδιώκει να μιλήσει για την αναγέννηση της Αθήνας και της δικαιοσύνης. Όπως το άγαλμα της Αθηνάς Προμάχου που ορθωνόταν στην Ακρόπολη, έτσι και οι ήρωες της ταινίας πρέπει να βρουν το κουράγιο να υπερασπισθούν αυτά που αγαπούν. Όραμά μας είναι να γυρίσουμε μια ταινία που θα αναβιώσει την αρχαία φωνή των Γλυπτών του Παρθενώνα και θα βρει απήχηση στους σημερινούς νέους».
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ