2014-11-17 10:14:18
Φωτογραφία για «Μπιρ-παρά» πουλάνε τις βιλάρες τους οι πλούσιοι: Και το σπίτι πασίγνωστης Ελληνίδας παρουσιάστριας στο σφυρί...[photo]
Ο στίχος που είχε γράψει την δεκαετία του 50’ ο Μανώλης Χιώτης πως...«όλοι το ίδιο είμαστε σε τούτο τον κοσμάκη και όλοι έχουμε καρδιά λαός και Κολωνάκι» ταιριάζει γάντι με την κατάσταση στην κτηματαγορά και την δραματική πτώση των τιμών.

Μέσα σε λίγα χρόνια, όπως λένε, οι κτηματομεσίτες «το Κολωνάκι έγινε... Κολωνός και η Εκάλη... Νίκαια» και πιο συγκεκριμένα υπήρξε γενική ισοπέδωση τιμών στις τιμές των πολυτελών σπιτιών.

Σύμφωνα με τις αγγελίες για πωλήσεις νεόδμητων αλλά και πολυτελών σπιτιών,  όπως αναφέρει η Ημερησία, κάποιες γειτονιές της Αθήνας όπως το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, η Κηφισιά, τα Βριλήσσια, το Ελληνικό συναγωνίζονται σε τιμές τις άλλοτε απλησίαστες βόρειες περιοχές της Αττικής. Ο λόγος φυσικά είναι το μαζικό ξεπούλημα όσο – όσο των ακριβών μεζονετών και μονοκατοικιών σε Εκάλη, Καστρί, Διόνυσο, Πεντέλη, Βουλιαγμένη.

Μεγάλες εκπτώσεις στις τιμές παρατηρούνται και σε άλλες προβεβλημένες περιοχές της Ελλάδας, όπως η Αράχοβα, η Σαντορίνη, η Μύκονος όπου έχουν βγει στο σφυρί χιλιάδες σπίτια.


Η μπάλα όμως δεν "πήρε" μόνο τα ακριβά ακίνητα, αλλά και τα φθηνά, τα οποία τελικά έγιναν φθηνότερα σε δεκάδες περιοχές της Ελλάδας, κυρίως της Αττικής με κάποια σπίτια να πουλιούνται μάλιστα όσο ένα... μοτοποδήλατο.

Οι αγγελίες για πωλήσεις κατοικιών από 3.000 έως 10.000 ευρώ έχουν πληθύνει τους τελευταίους μήνες και δεν αφορούν μόνο «ερείπια», αλλά και ανακαινισμένες γκαρσονιέρες και δυάρια τα οποία βγαίνουν στο σφυρί λόγω οικονομικών δυσκολιών και αδυναμίας να πληρωθούν οι υπέρογκοι φόροι.

Ας δούμε παραδείγματα για πωλήσεις σε τιμή ευκαιρίας:

-Στο Λαγονήσι πωλήθηκε βίλα σε οικόπεδο 6 στρ. μόλις 5 εκατ. ευρώ, ενώ αρχικά ζητούνταν 12 εκατ.ευρώ

-Στη Βουλιαγμένη νεόδμητη μεζονέτα 840 τ.μ. μόλις με… 5 εκατ. ευρώ, όταν παλιότερα θα ξεπερνούσε τα 10 εκατ.ευρώ

-Μονοκατοικία 500 τ.μ. στον Διόνυσο σε οικόπεδο 800 τ.μ. πωλείται κάτω από 1 εκατ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν 2.000 ευρώ/τ.μ. όταν η αξία του ήταν 1,8 εκατ. ευρώ πριν 3 χρόνια.

-Στο καλύτερο σημείο της Εκάλης, πωλείται μεζονέτα τεσσάρων επιπέδων από γνωστή οικογένεια καλλιτεχνών. Το σπίτι, τεσσάρων επιπέδων με κήπο πωλείται 850 χιλ. ευρώ, ενώ η αρχική του αξία ήταν 1,9 εκατ. ευρώ.

-Εντυπωσιακή η αγγελία για πώληση μεζονέτας 400 τ.μ. στην Εκάλη μόλις 450 χιλ. ευρώ επειδή είναι… 17 ετών.

-Στο Καστρί επιχειρηματίας από το χώρο του φαρμάκου αγόρασε μονοκατοικία με 7 εκατ. ευρώ αν και η αντικειμενική της ξεπερνούσε τα 9-10 εκατ.ευρώ

ΝΗΣΙΑ

-Στη Μύκονο, νεόδμητη μεζονέτα 300 τ.μ. δίνεται 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ συγκρότημα μεζονετών, συνολικής επιφάνειας 1.000 τ.μ. πωλείται από 3,5 εκατ. μόλις… 2 εκατ. ευρώ

-Το σπίτι του Ντέιβιντ Γκίλμορ των Πινκ Φλόιντ στη Ρόδο, μια εκπληκτική βίλα 575 τ.μ. σε οικόπεδο 10 στρεμμάτων, με 9 δωμάτια και μεγάλη πισίνα. Δίνεται σήμερα κάτω από 1 εκατ. ευρώ, δηλαδή λιγότερο από 2.000 ευρώ/τ.μ.

-Στη Μύκονο μονοκατοικία 600 τ.μ., μόλις 7 ετών σε οικόπεδο 4 στρεμμάτων δίνεται 2,5 εκατ. ευρώ όταν το 2008 κόστιζε 3,5 εκατ. ευρώ.

-Πάλι στη Μύκονο μεζονέτα 220 τ.μ. του 2007 με έξι υπνοδωμάτια πωλείται μόλις 630 χιλ.ευρώ.

-Στο νησί των ανέμων πουλήθηκαν τους προηγούμενους μήνες σπίτια επωνύμων καθώς «έσκασε» η φούσκα.

Η Ρ. Κορομηλά πούλησε βίλα 400 τ.μ. αντί 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ άλλη βίλα 600 τ.μ. της Αλίκης Λιβανίου δόθηκε 2,6 εκατ. ευρώ αν και σε άλλες εποχές τα σπίτι αυτά κόστιζαν πάνω από 3,5 εκατ.ευρώ
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ