2014-11-17 10:42:01
Φωτογραφία για Κυπριακή κυβέρνηση: Η Τουρκία να προχωρήσει στις πράξεις και να τερματίσει την πειρατεία της στην ΑΟΖ
Η Τουρκία να προχωρήσει στις πράξεις και να τερματίσει τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, δήλωσε στο MEGA ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Εν τω μεταξύ το Κυπριακό ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζήτησαν στο περιθώριο της Συνόδου της «ομάδας των 20» στην Αυστραλία ο Μπάν Κι Μουν με τον Αχμέτ Νταβούτογλου.

Σε μία άλλη εξέλιξη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε πρόσκληση από τον Πρίγκιπα και διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάπι, για να παρακολουθήσουν από κοινού τον αγώνα της Φόρμουλα 1.

Το κυπριακό ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζήτησαν στο περιθώριο της Συνόδου της «Ομάδας των 20», στην Αυστραλία, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου.

Όπως αναφέρει σε δήλωση του εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα «συζήτησαν την κατάσταση των διαπραγματεύσεων για επίτευξη συνολικής διευθέτησης στην Κύπρο, καθώς και το ρόλο της Τουρκίας προς υποστήριξη της διαδικασίας».


Την ερχόμενη Τρίτη, ενώπιον της Σύσκεψης Αρχηγών, θα συζητηθούν οι προτάσεις του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα στο Κυπριακό, Εσπεν Αϊντα, οι οποίες ουδόλως ικανοποιούν την πλευρά μας, αφού βάζουν από το παράθυρο συζήτηση του Φυσικού Αερίου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, θέση η οποία απορρίπτεται ασυζητητί.

Ενώ απάντησε και στις προκλητικές δηλώσεις του κατοχικού ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, ο οποίος κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επιστρέψει στον διάλογο χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Την ίδια ώρα σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Real News», ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε πως γίνονται κινήσεις για αποκλιμάκωση της ένταξης, ενώ απάντησε αν μπορεί να γίνει ένα θερμό επεισόδιο.

«Άλλο να λες έχω ένα αμυντικό θώρακα, ή έχω μια αποτρεπτική ισχύ και αν χρειαστεί θα την χρησιμοποιήσω και άλλο να μπαίνεις σε κρίσεις, οι οποίες δεν έχουν προοπτική ή στρατηγικό πλαίσιο και ενίοτε προκαλούν βλαπτικές καταστάσεις οι οποίες δυστυχώς παγιώνονται και παγώνουν», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Ετοιμάζει βαλίτσες για Άμπου Ντάπι μετά από πρόσκληση του Πρίγκιπα για Formula 1

Το Άμπου-Ντάμπι θα επισκεφθεί ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, έπειτα από πρόσκληση του διαδόχου του θρόνου, Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχγιάν, για να παρακολουθήσει αγώνα της Formula 1.

Η παραμονή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σύμφωνα με πληροφορίες  του livenews, θα διαρκέσει από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 24 Νοεμβρίου.

Στα Εμιράτα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει επαφές με σημαντικούς παράγοντες του Αραβικού Κόλπου, οι οποίοι είναι και αυτοί προσκεκλημένοι του διαδόχου.

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος είναι ο μοναδικός προσκεκλημένος που δεν προέρχεται από τις χώρες του Αραβικού Κόλπου. Η πρόσκληση που έλαβε ο Πρόεδρος, ερμηνεύεται ως ένδειξη ενίσχυσης των δεσμών μεταξύ των δύο κρατών. Οι ίδιες πληροφορίες φέρουν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να ανταπέδωσε την πρόσκληση και ότι ο Σεΐχης την έχει αποδεκτεί.

Πηγή: MEGA TV
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ