2014-11-17 16:36:16
Φωτογραφία για Ο Πούτιν έγινε κεντρική φιγούρα στη Σύνοδο Κορυφής της G20
Ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας Έμποτ δεν τήρησε την υπόσχεσή του. Είπε ότι... να κάνει έτσι ώστε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν να μην έρθει στην Αυστραλία.

Δεν το κατάφερε, οι περισσότεροι από την "Ομάδα των 20" με τον Πούτιν μάλιστα έπρεπε να συναντηθούν. Η Σύνοδος Κορυφής είναι ένας ιδανικός χώρος για άτυπες συναντήσεις.

Και τη δυνατότητα της συνάντησης με τον Πούτιν οι ηγέτες του κόσμου έχουν εκμεταλλευτεί πλήρως, αρχίζοντας από τον Πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας η οποία τις προάλλες αρνιόταν ότι συνειδητά κατεβάζει τις τιμές στο πετρέλαιο, καταλήγοντας στους Ευρωπαίους ηγέτες και επικεφαλής των χωρών-μελών του BRICS.

Η "Ομάδα των 20" είναι η ιδανική μορφή, όπου πολλές χώρες τάσσονται ενάντια στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Για ποια πρόσθετη παγκόσμια άνοδο κατά 2% μπορούμε να μιλάμε, εάν η Ουάσινγκτον με τους συμμάχους σκόπιμα χτυπάει τους κύριους τομείς της ρωσικής οικονομίας και το γεγονός αυτό με τη σειρά του επηρεάζει και την Ευρωζώνη που ισορροπεί στα πρόθυρα της ύφεσης;


Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ομπάμα, μιλώντας στο Πανεπιστήμιο του Κουίνσλεντ, πάλι δήλωσε για την επίθεση της Ρωσίας η οποία απειλεί όλο τον κόσμο. Δεν έχει επιτευχθεί η αλλαγή στις σχέσεις της Μόσχας και της Ουάσινγκτον, επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής της επικεφαλής του ΥΠΕΞ Σεργκέι Ριαμπκόφ, ακόμη και τότε, όταν ο Πούτιν και ο Ομπάμα μίλησαν στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών Ασίας – Ειρηνικού στο Πεκίνο. Την ευθύνη για τη στασιμότητα στις σχέσεις μας έχει πλήρως η αμερικανική πλευρά, υπογράμμισε ο διπλωμάτης.

Και ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ προφανώς προσπάθησε να προσεγγίσει τις θέσεις των δύο πλευρών. Κατά τη διάρκεια της διμερούς συνάντησης ο Πρόεδρος απευθυνόταν στον Βλαδίμιρ Πούτιν, μιλώντας στον ενικό.

"Η Γαλλία και η Ρωσία πάντα διατηρούσαν όχι μόνο καλές, αλλά και πολύ χρήσιμες, αμοιβαίες σχέσεις μεταξύ τους. Σήμερα υπάρχουν πολλές στιγμές αναταραχής στις παγκόσμιες υποθέσεις. Και σε όλα τα θέματα οι θέσεις μας συμπίπτουν. Ακόμα πιο χρήσιμο είναι να έχουμε τη δυνατότητα να συναντηθούμε και να συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα ", είπε ο Βλαδίμιρ Πούτιν.

"Μου φαίνεται ότι λίγο διάστημα ακόμα θα υποφέρουμε από αυτές τις αναταραχές που γίνονται τώρα στον κόσμο. Το καθήκον μας όμως να κάνουμα τα πάντα δυνατά για να ρυθμίσουμε τις κρίσεις που υπάρχουν σήμερα και, μεταξύ άλλων, και την ουκρανική κρίση ", δήλωσε ο Ολάντ.

Μετά τη συνάντηση ο Ολάντ και ο Πούτιν επέστρεψαν στην "Ομάδα των 20" με το ίδιο αυτοκίνητο.

Ο Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, αντιθέτως, μπροστά στους δημοσιογράφους μετά την χειραψία με τον Πούτιν φαινόταν πολύ απασχολημένος. Όπως έγινε γνωστό, ο περισσότερος χρόνος της συζήτησης αφιερώθηκε στην Ουκρανία.

Η κατάσταση στο Ντονμπάς συζητήθηκε και με τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματτέο Ρέντσι. Οι πλευρές εξέφρασαν ανησυχία με την αύξηση της έντασης στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας.

Η συνάντηση του Πούτιν με την Μέρκελ προγραμματίστηκε το βράδυ, μία ώρα πριν όμως η Καγκελάριος έκανε βόλτα με τον Ομπάμα και από μεμονωμένες φράσεις που βρέθηκαν τυχαία στην απευθείας μετάδοση, έγινε γνωστό ότι συζητούσαν την υπόθεση της Ουκρανίας. Ο Ομπάμα προφέρει τις λέξεις "παύση του πυρός " και "ρώσο-αμερικανικές σχέσεις ".

Έπειτα, στο ξενοδοχείο, όπου διέμενε ο Ρώσος Πρόεδρος, έγιναν συνομιλίες του Βλαδίμιρ Πούτιν με την Άγγελα Μέρκελ και το νέο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Οι συνομιλίες διήρκεσαν συνολικά τέσσερις ώρες.

Αναφέρεται ότι εκτός από διμερή θέματα ο Πούτιν με λεπτομέρειες εξήγησε την ρωσική προσέγγιση στην κατάσταση στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας.

Η "Ομάδα των 20" είναι η μορφή, όπου υπάρχουν πολύ περισσότερες κλάσεις, από το ένα και μόνο "χρυσό εκατομμύριο ". Για παράδειγμα, οι χώρες του BRICS οι οποίες ετοιμάζονται τώρα να πάνε στη Σύνοδο Κορυφής στην Ουφά.

Στη συνάντηση στο Μπρίσμπεν μερικές ώρες πριν αρχίσει η Σύνοδος Κορυφής, οι ηγέτες της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Κίνας, της Ινδίας και της Δημοκρατίας της Νότιας Αφρικής ανέθεσαν στους Υπουργούς Οικονομικών των χωρών τους μέσα σε έξι μήνες να διορίσουν τον Πρόεδρο της Νέας Τράπεζας της Ανάπτυξης και διαμόρφωσαν το προσωρινό της Συμβούλιο.

Στην ουσία, η νέα δομή είναι ανάλογη με το ΔΝΤ. Εκτός από αυτό, πέντε χώρες ιδρύουν το λεγόμενο απόθεμα των υποθετικών συναλλαγματικών αποθεμάτων.

"Ο συνολικός όγκος του κεφαλαίου τους είναι αρκετά μεγάλος και αποτελεί 200 δισεκατομμύρια δολάρια. ‘Ετσι, θα αποκτήσουμε κοινούς μηχανισμούς οι οποίοι θα είναι σε θέση να σταθεροποιήσουν τις εθνικές αγορές του κεφαλαίου σε περίπτωση της κρίσιμης κατάστασης στην παγκόσμια οικονομία. Για το λόγο αυτό η νέα δυνατότητα για την κοινή πίστωση θα επιτρέψει να διευρύνουμε τις εμπορικές και επενδυτικές μας σχέσεις ", υπογράμμισε ο Βλαδίμιρ Πούτιν.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ