2014-11-17 22:03:47
Φωτογραφία για Σε εξεγερσιακό κλίμα η 41η επέτειος του Πολυτεχνείου και στο Βόλο
Οδοφράγματα, πετροπόλεμος και συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, ζωντάνευσαν την ιστορία σε όλη τη χώρα Μια νύχτα του '70... ζωντάνευσε η ιστορία στον απόηχο της κορύφωσης των εκδηλώσεων της 41ης επετείου από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου σε όλη τη χώρα... Έτσι και στο Βόλο, τα όσα "έσπειραν" σε κεντρικό επίπεδο καθόλη την διάρκεια της εβδομάδας οι κατασταλτικοί μηχανισμοί έναντι των φοιτητών στην Αθήνα, κλήθηκαν να "θερίσουν" οι αστυνομικοί υπάλληλοι και του Βόλου, οι οποίοι βρέθηκαν έναντι του μηνύματος αντίστασης στις ακολουθούμενες από την συγκυβέρνηση των Μνημονιών κατασταλτικές πρακτικές μερίδας διαδηλωτών, οι οποίοι λίγο μετά το τέλος της πορείας, που ξεκίνησε από το Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προκάλεσαν μικροζημιές σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς και έστησαν οδοφράγματα.

Ακολούθησε η επέμβαση των ΜΑΤ, πετροπόλεμος, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και σταδιακή εκτόνωση της κατάστασης, όταν οι διαδηλωτές κατέληξαν στο Θόλο του Πανεπιστημίου, απ' όπου νωρίτερα και πριν διαχωριστούν από το κύριο σώμα της πορείας, ξεκίνησαν.


Στην πόλη του Βόλου, να σημειωθεί, ότι πραγματοποιήθηκαν δύο πορείες, η πρώτη, με την συμμετοχή του ΠΑΜΕ και η δεύτερη, με την συμμετοχή φοιτητών, μαθητών, καθηγητών, δασκάλων, μελών αριστερών κομμάτων, συνδικαλιστικών φορέων και συλλογικοτήτων, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από την μαζική συμμετοχή και τον παλμό τους.

Νωρίτερα, το μεσημέρι, στην παραλία του Βόλου προηγήθηκε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ