2014-11-18 05:11:08
Φωτογραφία για Στον «αέρα» ξανά η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα
"Ολημερίς το χτίζανε το βράδυ εγκρεμιζόταν" κάτι σαν το γεφύρι της Άρτας είναι η υπόθεση της ρύθμισης των οφειλών (με 72-100 δόσεις) καθώς προκύπτει νέα κωλυσιεργία.

Την ώρα λοιπόν που όλοι αναμένουν με αγωνία να ανοίξει η σχετική εφαρμογή στο Taxis έρχεται και νέα καθυστέρηση καθώς όπως μεταδίδεται η Τρόικα πιέζει ώστε να περιορισθεί ο αριθμός των δικαιούχων. Πως θα γίνει αυτό; Με θέσπιση επιπλέον κριτηρίων όπως τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για να υπαχθεί κανείς στη σχετική ρύθμιση.

Η έκδοση της εγκυκλίου είναι απαραίτητη προϋπόθεση, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η ρύθμιση και να ρυθμίσουν οι πολίτες τις οφειλές τους, κάτι που φαίνεται πως θα καθυστερήσει και άλλο μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Το διπλωματικό πόκερ βρίσκεται εν εξελίξει με την νευρικότητα στο κυβερνητικό επιτελείο να είναι έκδηλη. Η πλευρά των δανειστών βλέπει δημοσιονομικό κενό ύψους 3 δισ ευρώ για το 2015 ενώ κύκλοι του ΥΠΟΙΚ αναφέρουν πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα.


Όπως έχει επισημάνει το sofokleousin.gr, η ημερομηνία deadline έχει οριστεί η 8η Δεκεμβρίου, κάτι που έχουν "φωτογραφίσει" σε διάφορες επισημάνσεις τους τόσο Ευρωπαϊοι αξιωματούχοι όσο και παράγοντες από την ελληνική πλευρά.

Οι διαρροές είναι πολλές και η αντίσταση των δανειστών δύσκολα φαίνεται πως θα καμφθεί. Πέραν όλων των άλλων ερωτηματικό αποτελεί αν θα βρεθεί λύση μέχρι την 8η Δεκεμβρίου ή θα υπάρξει και παράταση των διαπραγματεύσεων για το 2015.

Από τη πλευρά της η κυβέρνηση προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις τονίζοντας πως δεν υπάρχει κάποιο τελεσίγραφο από τη Τρόικα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ