2014-11-18 12:54:58
Φωτογραφία για BLOOMBERG: ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΗ Η ΤΡΟΪΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΕΝΟ ΤΟΥ 2015
Στο αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα για την πέμπτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο υποστηρίζει πως τα στελέχη του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της ΕΚΤ είναι εξοργισμένα (furious) με την καθυστέρηση που επιδεικνύει η ελληνική πλευρά στο να καλύψει το δημοσιονομικό κενό του 2015.

Το Bloomberg επικαλείται πηγές που υποστηρίζουν πως η ελληνική κυβέρνηση αντιστέκεται στις πιέσεις της τρόικας για επιπλέον περικοπές στον προϋπολογισμό ύψους 2,5 δισ. ευρώ το 2015 και αναφέρει πως οι εκπρόσωποι των δανειστών είναι «εξοργισμένοι» από το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση από τις 6 Νοεμβρίου έως και σήμερα δεν προσδιόρισε τα μέτρα προκειμένου να καλύψει το κενό.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο  η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει την διορία της 8ης Δεκεμβρίου για να καταλήξει σε συμφωνία αναφορικά με τα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να «ξεκλειδώσει» η δόση, αλλά και για το ότι θα επακολουθήσει
. «Το αδιέξοδο κινδυνεύει να αφήσει την Ελλάδα χωρίς στήριξη την 1η Ιανουαρίου, όταν θα έχει λήξει το πρόγραμμα», σημείωσαν οι ίδιες πηγές. Βάσει των ιδίων πηγών η επιθεώρηση έχει καθυστερήσει και η Ελλάδα πρέπει να βάλει στο τραπέζι πιο συμπαγείς προτάσεις για τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους προκειμένου να απεμπλέξει τον διάλογο. «Η ολοκλήρωση πριν τις 8 Δεκεμβρίου είναι απίθανη», δήλωσε χαρακτηριστικά η πηγή του πρακτορείου.

Η εκπρόσωπος του Ντάισλεμπλουμ, Σιμόν Μποιτέλ, αρνήθηκε να σχολιάσει στο Bloomberg τις διαπραγματεύσεις.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ