2014-11-18 12:59:59
Φωτογραφία για Στην κυκλοφορία η νέα γέφυρα Πύλης!
Εγκαινιάστηκε το πρωί της Τρίτης η νέα γέφυρα επί του Πορταϊκού ποταμού στην Πύλη Τρικάλων και θα συνδέονται πλέον τα ορεινά χωριά με αυτά στα ριζά του Κόζιακα.

Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα που έχουν γίνει τις τελευταίες δεκαετίες στο Νομό Τρικάλων καθώς μέχρι σήμερα η σύνδεση γίνονταν μέσω παλιάς γέφυρας με... μια μόνο λωρίδα κυκλοφορίας!...

Η νέα γέφυρα του Πορταϊκού ποταμού στην Πύλη, μήκους 210 μέτρων και πλάτους 12 μέτρων με όλα τα συνοδά έργα της πρόσβασης, είναι ένα έργο που διευκολύνει την επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων και δημιουργεί ασφάλεια στις μετακινήσεις.

Το έργο με τίτλο «Κατασκευή γέφυρας μετά προσβάσεων στον Πορταϊκό ποταμό επί της επαρχιακής οδού Πύλης Αγίου Βησσαρίωνα», προϋπολογισμού 4.500.000,00 € (με ΦΠΑ) περιλαμβάνει την κατασκευή γέφυρας επί της Επαρχιακής Οδού Πύλης - Αγίου Βησσαρίωνα, συνολικού μήκους 210 μέτρων και συνολικού πλάτους 12,00 μέτρων μετά των προσβάσεων για τη σύνδεση της γέφυρας και την υψομετρική προσαρμογή αυτής με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο.


Όπως τόνισε στον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός «δίνουμε λύση σε ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων για την κατασκευή της νέας γέφυρας. Αποδεικνύουμε ότι υπάρχει και η άλλη Ελλάδα, η Ελλάδα που αντιστέκεται και προσπαθεί».

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ., Ηλίας Βλαχογιάννης, επί Νομαρχίας του οποίου σχεδιάστηκε και προωθήθηκε η νέα γέφυρα, αλλά και ο δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ