2014-11-18 15:18:01
Φωτογραφία για ΔΗΜ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: ΜΟΝΟ Ο ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο μόνος πρωθυπουργός, 40 χρόνια μετά την πτώση της Χούντας, που δεν έχει καμία επικοινωνία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη να γίνει συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αλέξη Τσίπρα. Αν και, όπως είπε, μιλώντας στον ''Real FM'', από την κυβερνητική πλευρά «έχουμε μια εκκωφαντική σιωπή που σημαίνει άρνηση ή τουλάχιστον αμηχανία», τόνισε πως αυτό που προέχει είναι να γίνει αυτή η συνάντηση. Σε αυτή, πρόσθεσε, κάθε πλευρά θα προσέλθει με τις δεδομένες και γνωστές της απόψεις και θα διερευνηθεί εκεί το περιθώριο συνεννόησης και συμφωνίας.

Όπως ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «Αυτή τη στιγμή, έχουμε μια τρόικα η οποία θέλει να τα πάρει όλα, βάζει 48ωρα τελεσίγραφα, απαιτεί να ξηλωθεί για δεύτερη φορά ένας ψηφισμένος νόμος για τις 100 δόσεις». Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη, «Επειδή το δίλημμα για αυτή την κυβέρνηση του "ναι σε όλα", είναι υποταγή ή διαπραγμάτευση, ο μόνος τρόπος για να διαπραγματευτεί μια κυβέρνηση που είναι με την πλάτη στον τοίχο, αποδυναμωμένη και με τρομερά προβλήματα συνοχής, είναι να αξιοποιήσει διαπραγματευτικά, αν έστω το θέλει και την δωδεκάτη ώρα, τη σκληρότερη από την κυβέρνηση θέση που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για αυτά τα θέματα».


Ο κ. Παπαδημούλης, χθες Δευτέρα πρότεινε να υπάρξει συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Αλέξη Τσίπρα και συμφωνία πακέτο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκλογές και χρέος, ως την καταλληλότερη απάντηση στις απαιτήσεις των δανειστών. Πηγή της Κουμουνδούρου στη συνέχεια σχολίασε ότι η δήλωση του ευρωβουλευτή του κόμματος βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, όπως τις ανέπτυξε ο ίδιος κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Όπως επισήμανε η ίδια πηγή, ο κ. Τσίπρας έχει δημόσια δηλώσει ότι μπορούν από τώρα κυβέρνηση και αντιπολίτευση να συμφωνήσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά τις εκλογές, για άμεση προσφυγή στις κάλπες και για διαγραφή μέρους του χρέους της χώρας, αλλά οι θέσεις αυτές δεν έχουν γίνει δεκτές από την κυβέρνηση.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail''
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ