2014-11-18 22:56:20
Φωτογραφία για Πώς η ΕΛ.ΑΣ έφθασε στους δύο κρητικούς για την χασισοφυτεία-μαμούθ
Παλιά «γραμμάτια» καλούνται να εξοφλήσουν δύο κρατούμενοι των φυλακών Νεάπολης, οι οποίοι... είχαν «πρωταγωνιστήσει» στην υπόθεση της αποκαλούμενης μαφίας των ναρκωτικών. Ο ένας εκ των δύο κατείχε μάλιστα «αναβαθμισμένο» ρόλο στην εγκληματική οργάνωση που «έσπερνε» χασισοφυτείες σε Λασίθι, Ηράκλειο και Ρέθυμνο. Η εξάρθρωση του πολυμελούς κυκλώματος ήταν αποτέλεσμα πολύμηνης παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνομιλιών των βασικών εμπλεκομένων, οι οποίοι ωστόσο αρνήθηκαν τις κατηγορίες στο δικαστήριο.

Ο ...λογαριασμός που καλούνται να «πληρώσουν» αφορά σε χασισοφυτεία-μαμούθ 2000 δενδρυλλίων που είχε εντοπιστεί στην Αγιά Μυλοποτάμου, τον Ιούλιο του 2012.

Η εν λόγω χασισοφυτεία που «χρεώνεται» στους δύο έγκλειστους, στους οποίους αποδίδεται ο ρόλος του ηθικού αυτουργού, προηγήθηκε της μεγάλης επιχείρησης των Αστυνομικών Αρχών που εν πολλοίς βασίστηκε στις τηλεφωνικές επισυνδέσεις για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης. Για το λόγο αυτό, όπως αναφέρεται, δεν ενσωματώθηκε στην ογκώδη δικογραφία της υπόθεσης που εκδικάστηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.


Το πλήρωμα του χρόνου όμως έφερε και τον «λογαριασμό», όπως λένε αστυνομικές πηγές.

Η αξιοποίηση των ευρημάτων που βρέθηκαν στον χώρο της χασισοφυτείας έδωσε «απαντήσεις» για τους φυσικούς αυτουργούς, τρεις Αλβανούς, και η ανάλυση των τηλεφωνικών κλήσεων έδωσε «απαντήσεις» για τους δύο ηθικούς αυτουργούς, οι οποίοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για τη νέα υπόθεση στην οποία φέρονται να εμπλέκονται. Την υπόθεση χειρίστηκε κατά κύριο λόγο η Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος που είχε αναλάβει και τις έρευνες στην εγκληματική οργάνωση. Ως εκ τούτου ήδη γνώριζε πολύ καλά πρόσωπα και καταστάσεις, γεγονός που μάλλον διευκόλυνε το έργο της για την εξιχνίαση της χασισοφυτείας στην Αγιά. Αυτή τη φορά οι διωκτικές Αρχές «επένδυσαν» πολύ στα αποδεικτικά στοιχεία μετά και τις αιχμές που είχαν ακουστεί στην δίκη από την εισαγγελέα έδρας.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ