2014-11-19 09:04:07
Φωτογραφία για Απεργία στις 27 Νοέμβρη για το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Ηλείας
Η αγανάκτηση και η οργή δε φτάνουν σήμερα αν δε δεθούν με οργανωμένη, συνειδητή, μαζική εργατική – λαϊκή πάλη για αποφασιστική αναμέτρηση και την ανατροπή της πολιτικής των μονοπωλίων που μας ποδοπατά. Ενίσχυσε την πάλη σου. Οργανώσου στο σωματείο. Δυνάμωσε  το ΠΑΜΕ!

Έχεις ανάγκη από ένα στήριγμα, από ένα κίνημα που δε θα τα «διπλώνει». Θα βάζει εμπόδια, θα καθυστερεί τα κυβερνητικά μέτρα. Θα οργανώνει την πάλη για άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, των ανέργων. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω! Το πανελλαδικό συλλαλητήριο, του Π.Α.ΜΕ, την 1η Νοέμβρη στην Αθήνα, έβαλε ψηλά τον πήχη. Πάνω από 1000 σωματεία , σύλλογοι , ομοσπονδίες και φορείς πήραν απόφαση να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο. Πάνω από εκατό χιλιάδες εργάτες και εργάτριες διαδήλωσαν με παλμό και αγωνιστική διάθεση . Εμείς πρέπει να αξιοποιήσουμε την παρακαταθήκη που επιτρέπει στις ταξικές δυνάμεις με καλύτερους όρους να προετοιμάσουν τις επόμενες μάχες όπως είναι αυτή της απεργίας στις 27 Νοέμβρη.


Το σωματείο ιδιωτικών υπάλληλων νομού Ηλείας θα παλέψει σε αυτήν την κατεύθυνση και θα συνεχίσει να παίρνει πρωτοβουλίες όπως αυτή πού ξεκινήσαμε  μαζί με το συνδικάτο  οικοδόμων Ν. Ηλείας, την Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για τη δημιουργία Λαϊκού Διδασκαλείου τις απογευματινές  ώρες για όλα τα παιδιά που το έχουν ανάγκη, χωρίς φορολογικές ενημερώσεις και «άλλου τύπου» κριτήρια. Υψώνοντας το δικό μας τείχος λαϊκής αλληλεγγύης στον τομέα της μόρφωσης, προσπαθώντας να μην αφήσουμε κανένα παιδί αμόρφωτο και αβοήθητο. Όποιος συνάδελφος θέλει και τώρα μπορεί να στείλει τα παιδιά του.

Δεν πάει άλλο! Κατάργησαν τον κατώτερο μισθό, γιατί δεν τους αρκεί ότι οι νέοι εργαζόμενοι παίρνουν 500 ευρώ με τη σφραγίδα του νόμου. Γιατί δεν τους αρκεί, ότι ένας στους τέσσερις δουλεύει ανασφάλιστος, ότι ένα ποσοστό των εργαζομένων αμείβεται ήδη με λιγότερα από 500 ευρώ. Το βαρέλι δεν έχει πάτο…Οξυγόνο του νέου μοντέλου ανάπτυξης που διαλαλούν είναι η δυστυχία και η ανέχεια του λαού. Κανένας δεν μπορεί να κρατά στάση αναμονής! Να ξεγελιέται, ότι αυτά τα μέτρα είναι για το εθνικό συμφέρον και το καλό της χώρας μας. Είναι μέτρα που υπηρετούν αυτούς που προκάλεσαν την κρίση, τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοξενοδόχους, τους μεγαλέμπορους και τους συμμάχους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πάρε θέση!

Κανένας εργάτης και εργάτρια, κανένας λαϊκός άνθρωπος δεν μπορεί να παραμένει στήριγμα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Τώρα αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Τώρα αγώνας για έξοδο από την ΕΕ. Τώρα αγώνας για μια εξουσία που θα είναι στην υπηρεσία του λαού. Λαϊκό μέτωπο για να πάρουμε στα χέρια μας τις τύχες του τόπου. Για κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής. Για μια κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία που θα έχει ως αποκλειστικό σκοπό τις δικές μας ανάγκες. Κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται στη ζωή, πως κανένας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του την επίθεση, καμία ατομική στάση δεν μπορεί να δώσει λύση.

Στον πόλεμο τους, απαντάμε με πόλεμο.  Εμείς έχουμε τη δύναμη. Συμμετέχουμε στην απεργία στις 27 Νοέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:00 π.μ. στην πλ. ΟΤΕ στον Πύργο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ