2014-11-19 09:22:06
Φωτογραφία για Πούτιν: Η στήριξη της ρωσοφοβίας στην Ουκρανία θα οδηγήσει στην καταστροφή
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν έδωσε μια μεγάλη συνέντευξη στο γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ARD Η συνέντευξη αφιερώθηκε στην κατάσταση στην Ουκρανία και το ρόλο της Ρωσίας στη ρύθμιση της κρίσης. Κατά τη γνώμη του Προέδρου, η Ουκρανία έχει μέλλον μόνο σε περίπτωση της δημιουργίας της ομοσπονδίας.

Ο Πούτιν εξέφρασε επίσης τη διαφωνία του, ότι η Μόσχα έχει ειδικές δυνατότητες για την επίλυση της κρίσης στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας. Όπως είπε ο Ρώσος ηγέτης, οι νέες αρχές του Κιέβου εξαρχάς θα έπρεπε να διευθετήσουν το διάλογο με τις νοτιοανατολικές περιοχές της Ουκρανίας και όχι να στείλουν εκεί το στρατό.

"Στο Κίεβο έγινε το πραξικόπημα. Ένα μεγάλο μέρος της χώρας το στήριξε και χάρηκε, ενώ ένα άλλο μέρος της χώρας, στα νοτιοανατολικά, δεν το στήριξε και είπε: "Δεν σας αναγνωρίζουμε ".

Και αντί να αρχίσουν το διάλογο, αντί να εξηγήσουν στους ανθρώπους ότι τίποτε κακό οι κεντρικές αρχές στο Κίεβο δεν σκοπεύουν να κάνουν, αντί για όλα αυτά άρχισαν να τους συλλαμβάνουν τη νύχτα.


Μόλις άρχισαν οι συλλήψεις τη νύχτα, οι άνθρωποι στα νοτιοανατολικά έπιασαν τα όπλα. Μόλις έπιασαν τα όπλα, αντί να σταματήσουν και να αρχίσουν αυτό το διάλογο, οι αρχές έστειλαν στρατό, αεροπορία, άρματα μάχης, συστήματα πολλαπλών εκτοξεύσεων ", λέει ο Βλαδίμιρ Πούτιν.

"Τώρα στα ανατολικά της Ουκρανία γίνονται πολεμικές επιχειρήσεις. Οι κεντρικές αρχές της Ουκρανίας έστειλαν εκεί το στρατό, χρησιμοποιούν ακόμη και βαλλιστικούς πυραύλους. Έχει πει κάποιος τίποτε; Ούτε μια λέξη ", δήλωσε ο Πούτιν στη συνέντευξη στο γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ARD.

"Το γεγονός αυτό πιστοποιεί ότι θέλετε οι κεντρικές αρχές της Ουκρανίας εκεί να έχουν σκοτώσει τους πάντες, όλους τους πολιτικούς τους εχθρούς και αντιπάλους; Το θέλετε αυτό; Εμείς δεν το θέλουμε. Και δε θα το επιτρέψουμε ", τόνισε ο Πρόεδρος.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας επίσης δήλωσε για τις επιφυλάξεις του σχετικά με το γεγονός ότι η Ρωσία μπορεί να οδηγηθεί στο νεοφασισμό.  "Όταν μας λένε ότι έχουμε ειδικές δυνατότητες στις επίλυση της πρώτης, της δεύτερης ή της τρίτης κρίσης, το γεγονός αυτό πάντα με προβληματίζει, πάντα επιφυλάσσομαι. Πάντα έχω της υποψία ότι θέλουν να αναλάβουμε εμείς της ευθύνη και θέλουν να πληρώσουμε κάτι πρόσθετα εμείς.

Δεν το θέλουμε. Η Ουκρανία είναι ένα ανεξάρτητο, αυτόνομο κράτος. Θα σας το πω ευθέως: ανησυχούμε να μην προκύψει εκεί η θέληση για κάποιες εθνικές καθάρσεις, φοβούμαστε η Ουκρανία να μην οδηγηθεί στο νεοναζισμό. Τι να κάνουμε, αφού εκεί οι άνθρωποι τριγυρνούν με σβάστικα στο μανίκι;

Ή φορούν κάσκες μερικών μαχητικών τμημάτων τα οποία τώρα πολεμούν στα ανατολικά της Ουκρανάις, στις οποίες βλέπουμε τα εμβλήματα της SS; Εάν είναι ένα πολιτισμένο κράτος, με τι ασχολούνται οι αρχές; Έστω να τους αναγκάσουν να βγάλουν αυτές τις στολές, να βγάλουν οι εθνικιστές τα σήματα αυτά. Γι’ αυτό έχουμε επιφυλάξεις να μην οδηγηθούν εκεί τα πάντα. Εάν γίνει κάτι τέτοιο, θα είναι μια καταστροφή για την Ουκρανία και για τον ουκρανικό λαό ", είπε ο Πούτιν.

Επίσης ο Πρόεδρος τόνισε ότι οι συμφωνίες του Μινσκ προέκυψαν μόνο επειδή η Ρωσία ασχολήθηκε ενεργά με την υπόθεση. Ο Πούτιν επισήμανε ότι υπάρχουν ορισμένες δυσκολίες στην εφαρμοφή αυτών των συμφωνιών και το γεγονός αυτό σχετίζεται με το ζήτημα, ότι και οι δύο πλευρές δεν απομακρύνονται από τους οικισμούς που αναφέρονται στις συμφωνίες του Μινσκ.

"Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό εδώ, αφού οι άνθρωποι που πολεμούν με το στρατό της Ουκρανίας, λένε: "Είναι τα δικά μας χωριά, καταγόμαστε από εκεί. Εκεί ζουν οι οικογένειές μας, οι δικοί μας άνθρωποι. Εάν φύγουμε, θα έρθουν οι ταξιαρχίες των εθνικιστών και θα σκοτώσουν τους πάντες. Δε θα φύγουμε, να μας σκοτώσετε ".

Ξέρετε, είναι ένα δύσκολο ερώτημα. Βεβαίως, πείθουμε, μιλούμε, όταν όμως λένε τέτοια πράγματα, ξέρετε, δεν υπάρχουν κάποια επιχειρήματα. Και ο ουκρανικό στρατός δεν απομακρύνεται από κάποιους οικισμούς από τους οποίους έπρεπε να φύγει ", δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Κατά τη γνώμη του Βλαδίμιρ Πούτιν, η Ουκρανία έχει μέλλον μόνο σε περίπτωση δημιουργίας της ομοσπονδίας. Το Κίεβο πρέπει τώρα να δώσει ίσα δικαιώματα και δυνατότητες σε ανθρώπου ανεξάρτητα από πού μένουν, σε ποια περιοχή και ποια γλώσσα ομιλούν, θεωρεί ο Πρόεδρος.

"Η Ουκρανία είναι μια δύσκολη χώρα και όχι μόνο από την εθνική άποψη, αλλά και από την άποψη της διαμόρφωσης της στη σύγχρονη μορφή», είπε ο Πούτιν. «Υπάρχει άραγε το μέλλον και ποιο είναι; Νομίζω, βεβαίως, υπάρχει. Είναι μια μεγάλη χώραб ένας μεγάλος λαός, 43-44 εκατομμύρια πληθυσμός. Πρέπει να αισθανθούν ότι μπορούν να δραστηριοποιούνται πλήρως, όπως και σε άλλες περιοχές και ίσως και καλύτερα σε κάτι.

Για το λόγο αυτό δεν καταλαβαίνω αυτή την έλλειψη θελήσεως σε μερικές πολιτικές δυνάμεις της Ουκρανίας ούτε να ακούσουν τη δυνατότητα της δημιουργίας της ομοσπονδίας ".

Ο Βλαδίμιρ Πούτιν επίσης θεωρεί ότι η Δύση αντιδρά στην ένταξη της Κριμαίας στη σύνθεση της Ρωσίας "καθόλου λογικά ". "Όταν ακούμε κάποιες ενστάσεις σχετικά με το γεγονός ότι η Ρωσία παραβίασε το διεθνές δίκαιο, οι δηλώσεις αυτές δεν προκαλούν σε μένα τίποτε άλλο παρά μια απορία.

Τι είναι το διεθνές δίκαιο; Πρώτα από όλα είναι το Καταστατικό του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, είναι η διεθνής πρακτική και η διερμηνεία αυτής της πρακτικής από σχετικούς διεθνείς θεσμούς. Και μάλιστα έχουμε και ένα λαμπρό και πρόσφατο περιστατικό, το περιστατικό του Κόσοβο ", υπενθύμισε ο Πούτιν. "Τίποτε άλλο παρά εκείνα που έγιναν στο Κόσοβο, δεν έγινε στην Κριμαία.

Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι η Ρωσία δεν παραβίασε σε καμία περίπτωση καμία αρχή του διεθνούς δικαίου. Ναι, δεν κρύβω, βεβαίως, αυτό το γεγονός και ποτέ δεν το κρύβαμε, οι δικές μας Ένοπλες Δυνάμεις απέκλεισαν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, εγκατεστημένες στην Κριμαία, αλλά όχι για να πείσουμε κάποιον να πάει να ψηφίσει, είναι αδύνατον να γίνει, όμως το κάναμε να μην επιτρέψουμε την αιματοχυσία, να δώσουμε στους ανθρώπους τη δυνατότητα να εκφράσουν τη δική τους αντίληψη για το μέλλον τους και για το μέλλον των παιδιών τους ", είπε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Ο Βλαδίμιρ Πούτιν επίσης θεωρεί ότι η στήριξη της ρωσοφοβίας στην Ουκρανία είναι πολύ επικίνδυνη και μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή. "Θα επιδιώκουμε τα εφαρμόζονται οι συμφωνίες του Μινσκ. Υπάρχει μόνο ένα περιστατικό το οποίο πάντα προσέχω.

Συνέχεια μας λένε: οι φιλορώσοι αποσχιστές πρέπει να κάνουν το ένα ή το άλλο, να τους επηρεάσετε και να κάνετε το εξής. Συνέχεια ρωτάω: "Τι έχετε κάνει εσείς να επηρεάσετε τους πελάτες σας στο Κίεβο; Έχετε κάνει τίποτε; Δηλαδή το μόνο που κάνετε είναι να στηρίζετε τις διαθέσεις της ρωσοφοβίας; " Είναι μάλιστα πολύ επικίνδυνο. Επίκειται η καταστροφή, εάν κάποιος κρυφά θα στηρίζει τη ρωσοφοβία στην Ουκρανία.

Είναι σκέτη καταστροφή! Μήπως είναι η ώρα να βρούμε μια κοινή λύση; Τότε ας πλησιάσουμε τις θέσεις των πλευρών. Ας επιδιώκουμε (μπορεί τώρα να πω κάτι που ίσως δε θα αρέσει σε αρκετούς και στη χώρα μας) να δημιουργηθεί ένα πολιτικό περιβάλλον στα εδάφη αυτά. Είμαστε έτοιμοι να ωθούμαστε σε αυτή την κατεύθυνση, όμως όλοι μαζί ", υπογράμμισε ο Ρώσος Πρόεδρος.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ