2014-11-19 12:55:01
Φωτογραφία για Κλείνει για μια ημέρα το 12ο και 18ο δημοτικό για την ασφάλεια των μαθητών
Την παύση της λειτουργίας του 12ου και 18ου δημοτικού σχολείου για αύριο... (την Παρασκευή ούτως ή άλλως είναι κλειστά λόγω της εορτής της Πολιούχου της πόλης) προκειμένου τα συνεργεία του δήμου να ολοκληρώσουν τις εργασίες απομάκρυνσης των επικίνδυνων σοβάδων και τα παιδιά να μην κινούνται στο χώρο που γίνονται οι εργασίες αυτές, αποφάσισε ο δήμος Χανίων.

Η κατάσταση στο 12ο και 18ο δημοτικό όπως παρουσιάστηκε χθες μέσα από το δημοσίευμα του Flashnews,gr μετά από καταγγελίες γονέων, ήταν απαράδεκτη και έπρεπε άμεσα να ληφθούν μέτρα πριν να είναι αργά.

Η ολιγοήμερη διακοπή μαθημάτων ήταν η μοναδική λύση προκειμένου να μην κινδυνεύσει κάποιο παιδί. Αυτό μπορούσε να γίνει μόνο με ευθύνη του δημάρχου, ύστερα από εισήγηση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία έστειλε έγγραφο στο δήμαρχο με το οποίο του ζητούσε να κλείσει για 1-2 ημέρες το σχολείο προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες, χωρίς να κινδυνεύουν τα παιδιά με τραυματισμό.


Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Α΄ βάθμιας Εκπαίδευσης, ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, απάντησε χθες πώς δεν είναι απαραίτητο να σταματήσουν τα μαθήματα και το θέμα θα λυθεί με μετακίνηση κάθε μιας τάξης, όταν στην αίθουσά της θα γίνονται οι εργασίες.

Ωστόσο, οι εργασίες δεν γίνονται μόνο στις αίθουσες αλλά και στον εξωτερικό χώρο. Μάλιστα χθες, υπήρχαν σκαλωσιές, ενώ και στον αύλειο χώρο υπήρχε γερανός που έριχνε σοβάδες από εξωτερικό τοίχο.

Να σημειωθεί, ότι μια αίθουσα είναι γεμάτη νερά ακόμα και αυτές τις ημέρες που είχε ήλιο.

Κάποιοι γονείς κάλεσαν το πρωί την αστυνομία προκειμένου να παρέμβει για να κληθεί ο εισαγγελέας και με δική του απόφαση να σταματήσει το σχολείο να λειτουργεί για όσες μέρες χρειαστεί.
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ