2014-11-19 15:11:21
Φωτογραφία για Έτοιμος για απογείωση ο Νίκος Δένδιας!
«Όνειρο ζωής» χαρακτήρισε την πτήση με μαχητικό αεροσκάφος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας όταν πήρε στα χέρια τη φόρμα του πιλότου την οποία του δώρισε ο αρχηγός ΑΤΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης κατά την επίσκεψη του στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας.

Η μέχρι πρόσφατη, εμπειρία του Νίκου Δένδια, ήταν απλά να καθίσει στη θέση του συγκυβερνήτη σε σταθμευμένο πυροσβεστικό αεροσκάφος Καναντέρ όταν ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Τότε βέβαια δεν είχε αποκαλύψει την επιθυμία του στον προκάτοχό του Δημήτρη Αβραμόπουλο ότι θέλει να πετάξει με μαχητικό αεροσκάφος.

Όταν πήρε τη φόρμα του πιλότου στα χέρια του, ένιωσε ότι απέχει πολύ λίγο από το να γίνει το όνειρό του πραγματικότητα. Κάτι που ίσως να μην πίστευε ποτέ ότι θα είχε αυτή τη δυνατότητα. Από ότι μαθαίνουμε, προβληματίζεται ο Νίκος Δένδιας με τι τύπο αεροσκάφους θα πετάξει,με F-16, με Mirage 2000-5; Βέβαια ως υπουργός Εθνικής Άμυνας θα «βάλει» στο ενεργητικό του αρκετές ώρες πτήσης με C-130, C-27 και με ελικόπτερα καθώς έχει δηλώσει ότι θέλει να επισκεφτεί όλους τους σχηματισμούς και τα φυλάκια της χώρας.


Βέβαια ο αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης τον προετοιμάζει για πτήση με F-16. Όταν θα οργανωθεί η πτήση αυτή προβλέπουμε να απογειώνονται τρία διθέσια μαχητικά και να πετούν σε σχηματισμό. Στο ένα θα είναι ο υπουργός Νίκος Δένδιας, στο άλλο ο αρχηγός ΓΕΑ Ευάγγελος Τουρνάς και στο τρίτο ο αρχηγός ΑΤΑ.

Δεν αποκλείεται να υπάρξει και τέταρτο αεροσκάφος με συγκυβερνήτη τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Στο ΓΕΑ πάντως ήδη καταρτίζουν το σχέδιο πτήσης και έχει πέσει η ιδέα να πετάξουν όχι πάνω από το Αιγαίο αλλά να κατευθυνθούν προς το Ιόνιο και να πετάξουν πάνω από την Κέρκυρα, την ιδιαίτερη πατρίδα του Νίκου Δένδια.

Γ. Κοκ.

ΠΗΓΗ: http://newpost.gr/post/400190/etoimos-gia-apogeiwsh-o-nikos-dendias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ