2014-11-19 19:41:29
Φωτογραφία για Αυτή είναι η «κανονική Barbie» με φυσιολογικές αναλογίες, κυτταρίτιδα και ουλές [video + photos]
Είναι από τα πιο διαχρονικά και επιτυχημένα παιχνίδια, σε όλο τον κόσμο... Κι όμως, συχνά ακούγονται φωνές για τα λάθος πρότυπα που δίνει στα παιδιά η Barbie με τις μικροσκοπικές αναλογίες της. Μία «κανονική» έκδοσή της δίνει την απάντηση σε αυτό.

Ενας γραφίστας που έγινε κατασκευαστής παιχνιδιών, ο Νικολάι Λαμ, έφτιαξε την κούκλα Lammily. Πιο απλά, το πώς θα ήταν η Barbie αν πραγματικά είχε τις αναλογίες του μέσου 19χρονου κοριτσιού. Αυτό δεν είναι το μοναδικό στοιχείο της βγαλμένο από τη ζωή των πραγματικών γυναικών, αφού η μελαχρινή κούκλα έχει και αυτοκόλλητα με κυτταρίτιδα, φακίδες ή ακόμη και ακμή. Επιπλέον, τα παιδιά μπορούν να «προσθέσουν» στο παιχνίδι τους ουλές, ή τη δυνατότητα να κοκκινίζει.

Πρόκειται για κάτι που ξεκίνησε ως έργο τέχνης τον Ιούλιο του 2013, αλλά τελικά βγήκε στην αγορά αυτή την εβδομάδα. «Ο κόσμος ζητούσε μία ''κανονική Barbie'', η οποία όμως δεν υπήρχε. Για αυτό το αποφάσισα», εξήγησε ο Λαμ μιλώντας στο TIME, ενώ ο ίδιος έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο μία κούκλα Lammily μεταμορφώνεται σε Barbie, για να στείλει το μήνυμά του.


«Ηθελα να δείξω ότι η πραγματικότητα είναι ωραία. Πολλά παιχνίδια κάνουν τα παιδιά να φαντάζονται πράγματα, αλλά γιατί να μην τους δείξουμε ότι και η πραγματική ζωή είναι υπέροχη; Δεν είναι τέλεια, αλλά είναι αυτό που έχουμε», εξήγησε ο Λαμ.

Οσο για τα αυτοκόλλητα με τις ουλές- κάποιοι αντέδρασαν σε αυτά λέγοντας ότι προωθεί την οικογενειακή βία- ο σχεδιαστής της πρωτοποριακής κούκλας έδωσε τη δική του διάσταση. «Πολλά παιδιά έχουν σημάδια και ντρέπονται για αυτά».
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΤΟΥΣ... «ΤΡΕΧΕΙ» Ο ΜΙΤΣΕΛ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΤΟΥΣ... «ΤΡΕΧΕΙ» Ο ΜΙΤΣΕΛ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ