2014-11-19 20:47:40
Φωτογραφία για Δέκα επιχειρηματικές συμβουλές από έναν κορυφαίο επενδυτή που βρίσκεται συνεχώς στο τοπ 3 των πλουσίων
Ο Warren Buffett είναι ένας από τους κορυφαίους και πλέον επιτυχημένους επενδυτές παγκοσμίως.... Βρίσκεται μόνιμα στην κορυφαία τριάδα των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου και οι συμβουλές του είθισται να διαβάζονται με προσοχή.

Πέραν των επενδυτικών του προτάσεων ο κ. Buffett κατά καιρούς έχει φροντίσει να δημοσιοποιήσει και ορισμένες συμβουλές για να επιτύχουμε επιχειρηματικά. Ας δούμε τις πιο γνωστές εξ αυτών:

1. Άφησε το μυαλό σου να ξεκουραστεί: “Επιμένω ότι θα πρέπει, σχεδόν κάθε μέρα, να σταματάς για λίγο και να σκέφτεσαι. Εγώ συνήθως διαβάζω και σκέφτομαι. Έτσι λαμβάνω με περισσότερη προσοχή τις αποφάσεις μου”.

2. Μην ξεχνάς ποτέ τους βασικούς κανόνες του επιχειρείν: “Γνωρίζοντας την τιμή, ξέρεις πόσο έδωσες για να αγοράσει κάτι. Αξία είναι αυτό που απολαμβάνεις”.

3. Φρόντισε να μάθεις με τι πας να μπλέξεις, πριν μπλεχτείς σε αυτό: “Είναι πολύ καλύτερο να αγοράσεις μία υπέροχη εταιρεία σε σωστή τιμή, παρά μία σωστή εταιρεία σε... υπέροχη τιμή”.


4. Να είσαι έξυπνος αλλά και ρεαλιστής: “Συνηθίζω να αγοράζω μετοχές εταιρειών, οι οποίες είναι τόσο καλές ώστε ακόμη και ένας ηλίθιος μπορεί να τις διοικήσει. Και δεν αποκλείω αυτός ο ηλίθιος να εμφανιστεί κάποια στιγμή στη διοίκησή τους”.

5. Μην “κομπάζεις” πριν τα καταφέρεις: “Στο τέλος, μαθαίνεις ποιος κολυμπάει γυμνός, μόνο όταν... αποσύρεται η παλίρροια”.

6. Πάντα να γνωρίζεις με ποιον έχεις να κάνεις: “Δεν μπορείς να επιτύχεις μία καλή συμφωνία με έναν κακό άνθρωπο”.

7. Δράσε με τιμή και ακεραιότητα: “Χρειάζονται 20 χρόνια για να “κτίσεις” την αξιοπιστία σου και μόλις πέντε λεπτά για να καταστραφεί. Εάν το έχεις αυτό στο μυαλό σου, θα κάνεις τα πάντα διαφορετικά”.

8. Εκτίμησε ότι είναι πιο σημαντικό: “Πολύ συχνά τα υλικά αγαθά καταλήγουν να “ελέγχουν” αυτόν που τα κατέχει. Αυτό που αξιολογώ ως το σημαντικότερο πράγμα, πέραν από την υγεία, είναι οι μακροχρόνιοι, ενδιαφέροντες και διαφορετικοί φίλοι μου”.

9. Πάτα φρένο, όταν το έχεις ανάγκη: “Το καλύτερο πράγμα που έχεις να κάνεις όταν βρίσκεσαι ξαφνικά σε μία τρύπα είναι να... σταματήσεις το σκάψιμο”.

10. Να είσαι τολμηρός. Να έχεις αυτοπεποίθηση: “Πάντα ήξερα ότι θα γίνω πλούσιος. Ποτέ δεν αμφισβήτησα αυτό το ενδεχόμενο, ούτε για ένα λεπτό”. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ