2014-11-19 23:23:07
Φωτογραφία για Συμβουλές σε γονείς για γρήγορο καθάρισμα σπιτιού
Επιστρέφετε στο σπίτι μετά από μια εξαντλητική ημέρα στο γραφείο… και ο καθαρισμός του σπιτιού μοιάζει με έναν ατελείωτο «γολγοθά»! Ξαφνικά, πατάτε πάνω στα παιχνίδια των παιδιών ...σας, βλέπετε παντού λεκέδες και εύχεστε να υπήρχε ένα κουμπί ενός «εξπρές καθαρισμού». Όμως, υπάρχει τρόπος να κρατάτε καθαρό το σπίτι σας, χωρίς κόπος και με ελάχιστο χρόνο, αρκεί να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές καθαριότητας Καθάρισμα του σπιτιού… για 10 λεπτά την ημέρα!

Κάθε ημέρα πατήστε το χρονοδιακόπτη για δέκα λεπτά και νοικοκυρέψτε λίγο το σπίτι μαζί με τα παιδιά σας. Βάλτε στην ντουλάπα τα παπούτσια, που είναι πεταμένα στο πάτωμα, και επιστρέψτε τα βιβλία και τα παιχνίδια στα κουτιά ή τα ράφια τους. Είναι προτιμότερο να καθαρίζετε λίγο το σπίτι κάθε ημέρα… παρά να συγκεντρώνονται όλες οι δουλειές στο τέλος της εβδομάδας!

«Έξυπνος» καθαρισμός της κουζίνας και του μπάνιου

Μπορεί να έχετε γυρίσει κουρασμένοι από το γραφείο, αλλά το μπάνιο και οι κουζίνα πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας, όσον αφορά την καθαριότητα και την υγιεινή. Πάρτε στα χέρια σας μερικά μαντηλάκια καθαρισμού, ειδικά για τους συγκεκριμένους χώρους, και με τη βοήθεια της χλωρίνης κρατήστε χωρίς μικρόβια το σπίτι.

Εύκολο πλύσιμο των βρώμικων ρούχων

Βάζουμε δυο καλάθια ρούχων δίπλα από το πλυντήριο, ένα για τα σκούρα και ένα για τα λευκά ρούχα. Πρέπει να μάθουμε τα παιδιά να αφήνουν τα βρώμικα ρούχα τους στα κατάλληλα καλάθια… ώστε να γλιτώνουμε χρόνο στο ξεκαθάρισμα. Αν ασχοληθούν από μικρή ηλικία με τον καθαρισμό του σπιτιού, θα συνεχίσουν έτσι και στην ενήλικη ζωή τους.

«Γρήγορη» απομάκρυνση της σκόνης

Περπατήστε στους χώρους του σπιτιού και βάλτε λίγο σπρέι καθαρισμού σε ένα χαρτί κουζίνας ή σε ένα παλιό t-shirt. Περάστε το χαρτί πάνω από πόμολα, πόρτες, τηλέφωνα και έπιπλα. Θα εκπλαγείτε με το πόσο καθαρό και λαμπερό θα γίνει το σπίτι σας μέσα σε μόλις λίγα λεπτά.

Πρόγραμμα καθαρισμού μέσα στην εβδομάδα

Κάθε οικογένεια πρέπει να έχει ένα πρόγραμμα με τις δουλειές του σπιτιού της εβδομάδας. Έτσι, θα είστε πιο οργανωμένοι και θα καθαρίζετε το σπίτι στο μισό χρόνο! Είναι σημαντικό, να έχουν μοιραστεί οι δουλειές ανάλογα με τις υποχρεώσεις και τα ωράρια σας.

Πέταγμα των σκουπιδιών από το σπίτι

Πριν φύγετε για τη δουλειά το πρωί, μπορείτε να πετάξετε τα σκουπίδια του σπιτιού. Όταν τα σκουπίδια αρχίζουν να μυρίζουν άσχημα… τότε το σπίτι μοιάζει με βρώμικο και ανθυγιεινό. Απαλλαχθείτε από τις μυρωδιές, πριν εμφανιστούν, ώστε να αποφύγετε την πιθανότητα μικροβίων μέσα στο χώρο.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ