2014-11-20 07:32:08
Φωτογραφία για Πάτρα: Κλειστό σήμερα το δημοτικό βρεφοκομείο
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Βρεφοκομείο της Πάτρας.

Την κινητοποιήση προανήγγειλε ο σύλλογος υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων μετά την άρνηση του επιτρόπου να εγκρίνει την πληρωμή των εργαζομένων επειδή όπως τους ανακοίνωσε υπάρχει πρόβλημα στις ανανεώσεις των συμβάσεών τους.

Στην ανακοίνωση του συλλόγου υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων τονίζεται:

"Το Βρεφοκομείο κλείνει. Του βάζει λουκέτο η Σαμαροβενιζελική συγκυβέρνηση που δια μέσου του επιτρόπου αρνείται να πληρώσει τους επί δεκαετία εργαζόμενους, ανακαλύπτοντας για πρώτη φορά ότι στις ανανεώσεις των συμβάσεών τους (ανάθεση έργου), υπάρχει πρόβλημα.

Γιατί άραγε αυτά τα προβλήματα δεν υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια;

Γιατί τώρα η συγκυβέρνηση – Τρόικα Ε.Ε. κλιμακώνουν την επίθεσή τους ενάντια στους εργαζόμενους και δια μέσου των «μεταρρυθμίσεων!!», βάζουν λουκέτο στις προνοιακές μονάδες των Δήμων προς όφελος της κερδοφορίας του ιδιωτικού κεφαλαίου;


Μάλιστα, αποφάσισαν να πληρώσουν τους εργαζόμενους μέσω ΕΣΠΑ στους υπόλοιπους παιδικούς σταθμούς μετά την απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας για 2ωρη στάση σε όλους τους παιδικούς σταθμούς.

Η απεργία, ο αγώνας και η συγκρότηση λαϊκού Μετώπου είναι ο μόνος δρόμος προκειμένου να σωθούν οι προνοιακές δομές αλλά και οι ανταποδοτικές υπηρεσίες (καθαρ/τα, ηλεκ/μός, συνεργεία), του Δήμου. Ο αγώνας για άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αποκτά τεράστια σημασία όχι μόνο για τους εργαζόμενους του Δήμου αλλά για όλους τους εργαζόμενους και τον λαό της πόλης.

Οι προσλήψεις μάλιστα ωφελούμενων!! πενταμηνιτών ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΑΣΗ φέρνουν όλο και πιο κοντά την ώρα της διάλυσης των Υπηρεσιών του Δήμου.

Οι εργαζόμενοι μαζί με τον Δήμαρχο άμεσα να απαιτήσουν την καταβολή των δεδουλευμένων του Βρεφοκομείου. Η Πάτρα εξέλεξε Δήμαρχο για να την διοικήσει και όχι Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Με την κινητοποίησή μας η οποία θα είναι διαρκής, υπερασπιζόμαστε

- Το δικαίωμα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών για προσχολική αγωγή, δημόσια και δωρεάν

- Καλούμε όλους τους γονείς, τους συλλόγους γονέων της πόλης σε έμπρακτη αγωνιστική συμπαράσταση.

- ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ.

- ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

- ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ.

Υ.Γ. Η συγκυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεσή της. Ο Πταισματοδίκης στις 4/12 καλεί τον Δήμαρχο Πάτρας σαν κατηγορούμενο για παράβαση καθήκοντος επειδή αρνείται να συναινέσει σε απολύσεις. Να είναι σίγουροι ότι θα πάρουν την απαιτούμενη απάντηση από τους εργαζόμενους και τον λαό της Πάτρας".
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
5600 - Δοξαστικό Αρχαγγέλων
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
5600 - Δοξαστικό Αρχαγγέλων
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ