2014-11-20 23:54:08
Φωτογραφία για Πιο κοντά στη φύση μέσα από το αρμόδιο blog!
Πρόκειται για μία καινούργια σελίδα όπου μέσω αυτής μπορεί κάποιος να έρθει πιο κοντά στη φύση, με προϋπόθεση το σεβασμό και την αγάπη του προς αυτή Συγκεκριμένα η θεματολογία της είναι:

Η οικολογία, μέσα από άρθρα που έχουν σαν σκοπό να αποτελέσουν το σπόρο για τον αυτοσεβασμό και την οικολογική συνείδηση, αλλά και τρόπους καλής συμπεριφοράς απέναντι στη φύση και το συνάνθρωπο.

Η ελεύθερη κατασκήνωση και οι εκδρομές - πεζοπορίες, με προβολή από μέρη που δεν είναι τόσο διαδεδομένα στο περισσότερο κόσμο παρά μόνο σε κάποιους από αυτούς που ασχολούνται με εναλλακτικές δραστηριότητες και διακοπές στη φύση. Αλλά και τον απαραίτητο εξοπλισμό για αυτές τις εκδρομές, καθώς και σωστούς τρόπους συμπεριφοράς, σε συνάρτηση με την συμβίωση και οικολογική διαβίωση στη φύση.

Η Υγεία και Φύση, παρουσιάζοντας τα θετικά που προσφέρει απλόχερα η φύση στον ανθρώπινο οργανισμό, μέσα από την απλή διαβίωση σε αυτή ή με δραστηριότητες που υλοποιούνται σε ένα φυσικό περιβάλλον, όπως αυτή της πεζοπορίας ή της απλής έκθεσης στον ήλιο.


Η επιβίωση, μαθαίνοντας βασικές αρχές με σκοπό την "ειδίκευση", ώστε κάποιος να έχει την ικανότητα να παραμένει όσο το δυνατό πιο ασφαλής σε ένα περιβάλλον εκτός πόλης, με σκοπό να μπορεί να πραγματοποιήσει εναλλακτικά ταξίδια.

Η πανίδα και η χλωρίδα της Ελλάδας, μαθαίνοντας για το Ελληνικό φυσικό περιβάλλον, προσφέροντας την αγάπη και το σεβασμό που του αρμόζει, αλλά και ενημέρωση με την επικινδυνότητα αυτού καθώς και τρόπους προφύλαξης.

Τέλος να αναφέρω ότι αρκετοί από τους συνανθρώπους μας χρειάζεται να κατανοήσουν την αναγκαιότητα του να "αγαπάει" κανείς την φύση και να μπορεί να συνυπάρξει μέσα σε μία ομάδα ανθρώπων που μοιράζονται τα κοινά, καθώς αυτό είναι και ένα από τα μεγάλα πλήγματα στην σημερινή μας κοινωνία, που έχει γίνει εγωκεντρική και έχει απομακρυνθεί από την συλλογικότητα, αφού οι ρυθμοί της ζωής και όλων όσων συμβαίνουν γύρω μας αποτελούν το υπόβαθρο για αυτή την αντίληψη που έχει διαμορφωθεί, όχι τώρα αλλά στο διάβα των καιρών.

Δαπανώντας τον προσωπικό μου χρόνο, προσπαθώ να προσφέρω βοήθεια σε όποιον συνάνθρωπο μπορεί να τη χρειάζεται, για αυτό το λόγο το blog ανανεώνετε περιοδικά σχεδόν κάθε εβδομάδα. Θα ήθελα να σας ζητήσω και εσείς να προσφέρετε στον ελάχιστο βαθμό, απλά διαβάζοντας κάποιες από τις θεματολογίες της σελίδας αυτής και διαμοιράζοντας όποια άρθρα βρίσκετε ενδιαφέρων και νομίζεται ότι είναι απαραίτητα να τα διαβάσουν και άλλοι. Επίσης για να μένετε συνεχώς ενήμεροι μπορείτε να κάνετε και like στη σελίδα στο Facebook ή να γραφτείτε μέσω email, για να λαμβάνετε άμεσα τα άρθρα που ανεβαίνουν.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και ελπίζω κάποια στιγμή οι μοίρες μας να διασταυρωθούν σε κάποια εκδρομή-εξόρμηση στην φύση και να μοιραστούμε τις εμπειρίες από κοντά!

Να είστε υγιείς και κάνεις μας να μην παραδίδει τα "όπλα" σε αυτήν την άδικη για τους περισσότερους ζωή, μπορεί στα δικά μας χρόνια να μην δούμε αποτελέσματα, αλλά τουλάχιστον αν έχουμε προσπαθήσει για κάτι καλύτερο, κάποιος άλλος μπορεί να έχει αυτό που "χάσαμε" εμείς.

Με αγάπη στην φύση που εμπεριέχει τα πάντα σε τούτη την ύπαρξη!

Βρείτε τα όλα ΕΔΩ!
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
“Μέρες Παραμυθιού”
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
“Μέρες Παραμυθιού”
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ