2014-11-21 04:14:08
Φωτογραφία για Μήτερα πήγε στο «χαλιφάτο» και πήρε πίσω την κόρη της από τους τζιχαντιστές!
Η Μονίκ όπως λέγεται η μητέρα, αποφάσισε να πάει η ίδια στο επίκεντρο του θρησκευτικού εμφυλίου, όταν η Αΐσα εγκατέλειψε την πατρίδα της για να παντρευτεί έναν τζιχαντιστή του Ισλαμικού Κράτους, όπως και αρκετές ακόμη νεαρές Ευρωπαίες.

Η νεαρή είχε μεταλλαχθεί ταχύτατα από μία τυπική Ολλανδή έφηβη σε μία ριζοσπαστική ισλαμίστρια, σύμφωνα με την μητέρα της, ενώ διατηρούσε στενές επαφές με τους τζιχαντιστές χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τελικά, ερωτεύτηκε τον Ομάρ Γιλμάζ, έναν Τούρκο με ολλανδική υπηκοότητα, ο οποίος αφού εκπαιδεύτηκε και υπηρέτησε στον επαγγελματικό ολλανδικό στρατό, εντάχθηκε στις δυνάμεις των τζιχαντιστών. Τον περασμένο Φεβρουάριο εγκατέλειψε την Ευρώπη για να τον συναντήσει στις περιοχές που ελέγχει πλέον το Ισλαμικό Κράτος. «Τον έβλεπε ως Ρομπέν των Δασών», όπως είπε η Μονίκ στην ολλανδική τηλεόραση.

Η ίδια δεν έμεινε με τα χέρια σταυρωμένα και αποφάσισε να πάει να την βρει. Προσπάθησε για πρώτη φορά να περάσει τα τουρκοσυριακά σύνορα τον Οκτώβριο, χωρίς επιτυχία, αλλά δεν το έβαλε κάτω.


Την περασμένη εβδομάδα η κόρη της ζήτησε βοήθεια και παρά τις συστάσεις των Αρχών, η Μονίκ έκανε ξανά το ταξίδι στις περιοχές του Ισλαμικού Κράτους και πέτυχε να βρει την Αΐσα στην Ράκα, πρωτεύουσα του «χαλιφάτου». Την εντόπισε και μέσω Τουρκίας επέστρεψαν στην Ολλανδία. Η κόρη, συνελήφθη κατά την επιστροφή της στο Μάαστριχτ, όπου μένει η οικογένεια.

Ο Γιλμάζ, τον οποίο εντόπισε το BBC, υποστήριξε ότι η «πρώην σύζυγός του» δεν ήταν πραγματικός έρωτας ούτε τον εγκατέλειψε. Οπως είπε, ο γάμος τους ήταν επειδή ο αρχικός «σύζυγος» της Αΐσα σκοτώθηκε και δεν κράτησε πολύ. «Δεν δούλεψε, χωρίσαμε, πήρε το δρόμο της κι εγώ το δικό μου», όπως υποστήριξε.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ