2014-11-21 19:58:39
Φωτογραφία για Επίσκεψη ΥΦΥΠΕΞ Άκη Γεροντόπουλου στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ για τον εορτασμό της Ημέρας των ΕΔ
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, που πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κύπρο, βρέθηκε σήμερα το πρωί στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα και εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κ.Γεροντόπουλος, παρουσία του Υπουργού Άμυνας της Κύπρου κ.Χριστόφορου Φωκαίδη, παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στην μνήμη των αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών της ΕΛΔΥΚ οι οποίοι έχασαν την ζωή τους κατά την τουρκική εισβολή του 1974 και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων. Στη συνέχεια παρακολούθησε μια εντυπωσιακή επίδειξη από άγημα της ΕΛΔΥΚ και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της.

Μετάλλιο από τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων, το προεδρείο των αγωνιστών της ΕΟΚΑ της περιόδου 1955-59, του απένειμε μετάλλιο «σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης» και ο Υφυπουργός Εξωτερικών δεν έκρυψε την συγκίνηση του, αφού όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Αυτή η ύψιστη τιμή, προέρχεται από τους ήρωες αγωνιστές της ΕΟΚΑ που βρίσκονται εν ζωή. Πιστεύω ότι ο αγώνας και οι θυσίες σας θα δικαιωθούν, όταν η Κύπρος γίνει και πάλι ελεύθερη και ενωμένη». 
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ