2014-11-22 03:35:06
Φωτογραφία για Ευρωαγορές: Σε υψηλό διμήνου με την ευγενική «χορηγία» Ντράγκι
 Οι δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι περί επέμβασης της ΕΚΤ προκειμένου να ενισχύσει την οικονομία της Ευρωζώνης, αν κριθεί αναγκαίο, έτυχαν άκρως θετικής αποδοχής στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες έκλεισαν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η ΕΚΤ είναι έτοιμη να διευρύνει την αγορά ομολόγων εάν αποδεχθεί ότι η υπάρχουσα πολιτική δεν επαρκεί. Η ΕΚΤ θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να επιστρέψει ο πληθωρισμός στο στόχο του 2%». Σήμερα η ΕΚΤ ανακοίνωσε την έναρξη αγορών τιτλοποιημένων δανείων ABS, σε μία ακόμη προσπάθεια να ωθήσει τις τράπεζες να ρίξουν χρήμα στην πραγματική οικονομία. Το εν λόγω μέτρο αποτελεί μέρος του σχεδίου του διοικητή της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, να αυξήσει κατά 1 περίπου τρις ευρώ τον ισολογισμό της ΕΚΤ και να διαμορφωθεί ο πληθωρισμός κοντά στο 2%.

Σε ότι αφορά τις ευρωαγορές, ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε άνοδο 1,99% στις 345,24 μονάδες, διευρύνοντας τα εβδομαδιαία κέρδη του στο 2,9%.Επίσης ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 κατέγραψε άνοδο 1,08% στις 6.751 μονάδες, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 2,63% στις 9.733 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με κέρδη 2,66% στις 4.347 μονάδες.


Στο επιχειρηματικό μέτωπο η Orange ενισχύθηκε κατά 4,8%, ενώ η Bouygues κέρδισε 4,1%, καθώς η διοίκηση της Altice ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει η συζήτηση για πιθανή συμφωνία συγχώνευσης των δύο εταιρειών. Αντίθετα η STMicroelectronics υποχώρησε κατά 0,3%. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ