2014-11-22 15:01:37
Φωτογραφία για Αποκαλύψεις από την Αμφίπολη: Τι δήλωσε ο Υπουργούς Πολιτισμού;
Αποκαλύψεις για την πορεία των αρχαιολογικών ερευνών στον Τύμβο Καστά κάνει αυτή την ώρα ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας, που βρίσκεται από το πρωί στην Αμφίπολη Ο κ. Τασούλας αποκάλυψε ότι βρέθηκαν ανθρώπινες παραστάσεις στα επιστύλια και ότι αναζητούνται κι άλλα οικοδομήματα, ενώ πρόσθεσε ότι η Αμφίπολη είναι «άσκηση θαυμασμού και υπομονής».

«Ο τάφος αποτελεί απαράμιλλο ταφικό μνημείο τόσο για την σημαντικότητα της ανασκαφής όσο για την δουλεία που έκανε η ανασκαφική ομάδα. Η παγκόσμια κοινή γνώμη έχει μαγευτεί από τα ευρήματα. Τα γεγονότα είναι συντριπτικά», πρόσθεσε ο υπουργός Πολιτισμού, σύμφωνα με την ιστοσελίδα xronometro.com.

Ο υπουργός Πολιτισμού επισήμανε ότι ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση, αυτή της ανασκαφής, και τώρα ξεκινάει μία άλλη φάση, με πολλές υποσχέσεις για νέα σημαντικά ευρήματα, όπως υπογράμμισε.

Στο μουσείο της Αμφίπολης μαζί του βρίσκονται η επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας, Κατερίνα Περιστέρη, η υπεύθυνη επικοινωνίας, Αννα Παναγιωταρέα και η γενικής γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Πηγή: Αμφίπολη: Βρέθηκαν ανθρώπινες παραστάσεις στα επιστύλια -Αναζητούνται κι άλλα οικοδομήματα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/179617/amfipoli-vrethikan-anthropines-parastaseis-sta-epistylia-anazitoyntai-ki-alla#ixzz3JnmJdJnV Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ