2014-11-22 15:18:17
Φωτογραφία για ΕΛΜΕ Ηλείας: Κάλεσμα σε απεργία - αποχή από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης
Την έναρξη της αξιολόγησης 12.000 διευθυντών και υποδιευθυντών σχολικών μονάδων, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2014, μετά θα έχουν σειρά και οι 115.000 εκπαιδευτικοί, προωθεί το Υπουργείο Παιδείας με διαδικασίες εξπρές, έχοντας ωστόσο απέναντί του όλον τον εκπαιδευτικό κόσμο που προσπαθεί να συσπειρωθεί μέσω των συλλογικών τους οργάνων, ενάντια στην αξιολόγηση. Την Τετάρτη το πρωί, σε αυτό το πλαίσιο, ο Σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Πύργου, μπλόκαρε την ενημερωτική εκδήλωση για το θέμα της αξιολόγησης συνάντηση των διευθυντικών στελεχών των δημοτικών σχολείων με την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και τον σχολικό σύμβουλο ματαιώνοντάς την, ενώ το ίδιο βράδυ η ΕΛΜΕ Ηλείας συγκάλεσε ενημερωτική συνάντηση διευθυντών σχολικών μονάδων σε σύσκεψη που έγινε για το θέμα της αξιολόγησης στα γραφεία της ΕΛΜΕ στο 2ο Λύκειο Πύργου.


Οι εκπαιδευτικοί λοιπόν, με αποφάσεις των συλλογικών τους οργάνων, προχωρούν στην προκήρυξη Απεργίας –Αποχής από όλες τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, αλλά και της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, όπως και κάθε διαδικασίας αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου που πραγματοποιείται σε υλοποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου. Η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς, τους διευθυντές σχολείων και τους σχολικούς συμβούλους να μη συμμετάσχουν σε καμιά διαδικασία με την οποία υλοποιείται το παραπάνω νομοθετικό πλαίσιο για την αξιολόγηση.

Πρόεδρος ΕΛΜΕ Ηλείας για αξιολόγηση

Για το θέμα αυτό και για την σύσκεψη που έγινε με τους Δ/ντές σχολικών μονάδων της Ηλείας την Τετάρτη το απόγευμα, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος, μιλώντας στην «Πρωϊνή» ανέφερε:

« Την Τετάρτη το απόγευμα, έγινε μια ενημερωτική σύσκεψη με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Ηλείας στα γραφεία μας στο 2ο Λύκειο Πύργου, με Δ/ντές σχολείων για να ενημερωθούν και δια ζώσης για τις θέσεις του κλάδου που είναι συντονισμένες σε επίπεδο εκπαίδευσης μεταξύ ΟΛΜΕ και ΔΟΕ αλλά και σε επίπεδο Δημοσίου, μέσα από την απόφαση που ισχύει για όλους, της απεργίας- αποχής από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης. Η κουβέντα ήταν πολύ εποικοδομητική, δόθηκαν οι διαφορετικές απόψεις και επιφυλάξεις ως προς την διαδικασία. Όλοι σχεδόν συμφώνησαν, ότι αυτό το ΠΔ που αφορά την αξιολόγηση έχει τέτοια χαρακτηριστικά που δεν μπορούν να είναι αποδεκτά και να είναι σύμφωνοι με μια τέτοιου είδους εφαρμογή και η ΕΛΜΕ ζήτησε να συνταχθούν οι Δ/ντές των σχολείων με τον κλάδο όλου του εκπαιδευτικού κλάδου για την αποτροπή αυτών των εφαρμογών. Η σύσταση των ομάδων εργασίας που δεν θα γίνει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που είχε αρχικά αποφασιστεί, είναι το θέμα που θα απασχολήσει τις επόμενες ημέρες, θα κληθούν οι σύλλογοι διδασκόντων να πάρουν θέση. Εμείς καλούμε για την μη συμμετοχή σε τέτοιου είδους δράσεις που αφορούν την αξιολόγηση και την ανάπτυξη αυτών των δράσεων στο παρατηρητήριο στο πλαίσιο των αποφάσεων που έχουμε πάρει.»

Πηγή: εφημερίδα Πρωινή
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ