2014-11-26 06:54:07
Φωτογραφία για Όπερα για την Καλλίπολη και Τσιτσάνης για… βρέφη!
Στη Μελβούρνη βρέθηκε αυτές τις μέρες ο γνωστός Ελληνο-αυστραλός μουσικοσυνθέτης, Τάσος Ιωαννίδης, ο οποίος πάνω από μια δεκαετία ζει και δημιουργεί στην Ελλάδα.

Ο κ. Ιωαννίδης επισκέφθηκε την Αυστραλία για την προετοιμασία μιας σύγχρονης όπερας που θα παρουσιάσει το 2015 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα εκατό χρόνια από την εκστρατεία των Αυστραλών στην Καλλίπολη.

Η παράσταση θα χρηματοδοτηθεί κυρίως από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα παρουσιαστεί στην Ελλάδα, την Τουρκία και την Αυστραλία.

Η σκηνοθεσία θα γίνει από τον ομογενή σκηνοθέτη Αλκίνοο Τσιλιμιδό.

Κατά την παραμονή του στη Μελβούρνη ο Τάσος Ιωαννίδης παρουσίασε και το πρώτο CD της σειράς, το «Τσιτσάνης για βρέφη» το οποίο περιέχει αγαπημένα τραγούδια του σπουδαίου Βασίλη Τσιτσάνη, ενορχηστρωμένα με ιδιαίτερο και ευφάνταστο τρόπο.

 «Η μουσική είναι για τα πολύ μικρά παιδιά η πνευματική τροφή της ψυχούλας τους. «Φως ιλαρόν» για τη συναισθηματική τους νοημοσύνη. Βάλσαμο μετουσιωμένο σε μελωδία και ρυθμό», λέει ο ίδιος. «Ο Τσιτσάνης, θεωρώ, αποκωδικοποιεί μουσικά το DNA της ελληνικότητάς μας. Ας εμβαπτίσουμε τα παιδιά μας μες στα νάματά του. Για να καταυγάζει το γαλάζιο μας!»
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ