2014-11-27 08:35:06
Φωτογραφία για Φτιάχνουμε γλειφιτζούρια από κέικ ή αλλιώς Cake Pops!
Γλειφιτζούρια από κέικ μια νέα μόδα! Μια πολύ ωραία ιδέα για παιδικό πάρτυ  ή για τη βάπτιση του παιδιού σας είναι τα γλειφιτζούρια από κέικ. Είναι νόστιμα και λαχταριστά και πολύ εντυπωσιακά!

Υπάρχουν αρκετές συνταγές για γλειφιτζούρια από κέικ. Εμείς σας προτείνουμε ” Γλειφιτζούρια από κέικ σοκολάτας ” , όλοι μας μικροί και μεγάλοι είμαστε φανατικοί θαυμαστές της.

Γλειφιτζούρια απο κεικ

ΥΛΙΚΑ  για περίπου 14-16 cake pops

Το βασικό είναι ότι φτιάχνουμε το κείκ μας αρέσει πολύ και το αφήνουμε να κρυώσει καλά για να μην σκάσουν οι μπαλίτσες.

300γρ κέικ σοκλάτας (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και cupcakes ή μπράουνις)

175γρ ganache σοκολάτας

300γρ μαύρη σοκολάτα λιωμένη με λίγο βούτυρο (1/2 κ.γ.)

λευκή σοκολάτα ή τρούφα χρωματιστή για τη διακόσμηση

καλαμάκια για σουβλάκι ή ειδικά λευκά καλαμάκια για γλειφιντζούρια


ganache σοκολάτας

100γρ σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

75γρ κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλτε το κέικ στο μούλτι και κάντε το λεπτά ψίχουλα. Μπορείτε επίσης να το κάνετε και με το χέρι.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ή στο μικροκυμάτων ζεστάνετε την κρέμα μέχρι πριν να βράσει και αμέσως ρίξτε τη πάνω στη σοκολάτα. Αφήστε τη να κάτσει 30 δεύτερα και ανακατέψτε καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Αφήστε το λίγο να κρυώσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τη κρέμα σοκολάτας με τα ψίχουλα του κέικ. Προσθέστε τη κρέμα λίγο λίγο μέχρι να γίνει μια ζύμη που θυμίζει πλαστελίνη, αλλά δεν κολάει στα χέρια και μπορεί εύκολα να γίνει μπάλα.

Φτιάξτε μικρές μπαλίτσες παίρνοντας λίγη λίγη ζύμη με ένα κουταλάκι ή χρησιμοποιήστε τις μεζούρες για τα γλυκά που είναι πολύ στρογγυλές για να δώσετε σφαιρικό σχήμα πιο εύκολα.

Βάλτε τις μπαλίτσες σε τάπερ στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον (αντέχουν μέχρι και δύο μέρες). Μπορείτε επίσης στο σημείο αυτό να βάλετε τα μπαλάκια και στην κατάψυξη και να τα φτιάξετε αργότερα (αν έχετε πάρτυ ας πούμε). Πριν τα καλύψετε με σοκολάτα φροντίστε να έχουν αποψυχθεί από το ψυγείο.γλειφιτσούρια  κεικ σοκολάτας

Λιώστε την υπόλοιπη σοκολάτα σε μπαιν μαρί ή στο μικροκυμάτων και βάλτε τη σε ένα μικρό αλλά βαθύ μπολ ή σε μια κούπα του καφέ. Θέλετε να είναι το δοχείο μικρό και βαθύ για να μην χρειαστείτε πολλή σοκολάτα.

Πρώτα βουτήξτε το καλαμάκι (για σουβλάκι) στην σοκολάτα και πιέστε το μέσα στην μπαλίτσα. Θα πρέπει να το βάλετε από την ίσια και όχι από μυτερή πλευρά για να πιάσει καλύτερα. Έπειτα μπορείτε να βάλετε τς μπαλίτσες πάλι στο ψυγείο για ένα 10λεπτο να σφίξουν, αν και πολλοί συνεχίζουν στο επόμενο βήμα.

Βουτήξτε προσεκτικά κάθε γλειφιντζούρι στη λιωμένη σοκολάτα, αλλά προσέξτε να μην τα στριφογυρίζετε γιατί μπορεί να αποκολληθούν από το καλαμάκι. Χτυπήστε τα προσεκτικά λίγο να φύγει η επιπλέον σοκολάτα και βάλτε τα όρθια πάνω σε φελιζόλ ή σε χοντρό σφουγγάρι να στεγνώσουν καλά. Αν θέλετε να τα διακοσμήσετε με χρωματιστή τρούφα θα πρέπει να την πασπαλίσετε όσο είναι ακόμη υγρή η σοκολάτα ή να κυλίσετε τα γλειφιντζούρια με το που θα τα βγάλετε από τη σοκολάτα πάνω στην τρούφα.

Επειδή τα γλειφιντζούρια είναι από το ψυγείο, η θερμοκρασία τους σταδιακά θα κατεβάσει αυτήν της σοκολάτας, οπότε ανά διαστήματα  θα πρέπει να την ξαναλιώνετε ή βάλτε την στο μικροκυμάτων για 10 δεύτερα. Επίσης αν φτιάξετε πολλά cake pops καλό θα είναι να τα βουτάτε λίγα λίγα και τα υπόλοιπα να μένουν στο ψυγείο ώστε να είναι σφιχτά.

Όταν τα γλειφιντζούρια στεγνώσουν καλά μπορείτε να τα διακοσμήσετε με λιωμένη λευκή σοκολάτα.

Για τη διακόσμηση:

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τυρί κρέμα ή βουτυρόκρεμα, αντικαθιστώντας την ganache. Επίσης, αν σας αρέσουν τα χάρτινα λευκά καλαμάκια που βλέπετε στη φωτογραφία, μπορείτε να τα να τα αγοράσετε από το Sweet Alchemy (Κολωνάκι, Κηφισιά).

Τέλος, το πώς θα διακοσμήσετε τα cake pops εξαρτάται πολύ από το πού έχετε να τα προσφέρετε. Μπορείτε επίσης να τα βάλετε σε σακουλάκια για δώρο, αλλά να ξέρετε πως η σοκολάτα μπορεί να λιώσει στο σακουλάκι και να μην φαίνονται όμορφα. Τέλος, μπορείτε είτε να τα στηρίξετε όρθια σε ένα μεγάλο κομμάτι φελιζόλ (το οποίο αν θέλετε το βάφετε και σε χρώμα), είτε να τα βάλετε ανάποδα σε χαρτάκια για πτι-φουρ.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ