2014-11-28 00:54:06
Φωτογραφία για Επίσκεψη του Πάπα στην Κωνσταντινούπολη
Tο Οικουμενικό Πατριαρχείο θα επισκεφτεί αυτό το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Νοεμβρίου ο Πάπας Φραγκίσκος, όπου θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίο. Αποστολή του seleo.gr στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα είναι ο τέταρτος Ποντίφικας που επισκέπτεται την Τουρκία σε μια προσπάθεια περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ Ορθόδοξης και Καθολικής Εκκλησίας και το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι ένας από τους κύριους σταθμούς του στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα συναντηθεί με τον Βαρθολομαίο.

Η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου γίνεται στο πλαίσιο «του διαλόγου μεταξύ των δύο Εκκλησιών που ξεκίνησε πριν από 50 χρόνια», όπως αναφέρει το Οικουμενικό Πατριαρχείο σε δήλωσή του προς το Πρακτορείο Anadolu. Και συμπληρώνει ότι «η επίσκεψη του Πάπα δείχνει σεβασμό προς την Ορθόδοξη Εκκλησία. Αυτή η συνάντηση θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεών μας».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε επισκεφθεί το Βατικανό μετά την εκλογή του Πάπα Φραγκίσκου και τότε τον προσκάλεσε στο Φανάρι. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ