2014-11-28 11:23:35
Φωτογραφία για Τα συγχαρητήρια της Κατερίνας Παπακώστα και το σπουδαίο έργο του ΚΕΕΛΠΝΟ!
Συγχαρητήρια έδωσε η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα στο... νοσηλευτικό προσωπικό για τον χειρισμό που έκανε με το θέμα της διάσωσης των 700 και πλέον μεταναστών στην Ιεράπετρα. Μάλιστα όπως επεσήμανε η κ. Παπακώστα το «Δόγμα του υπουργείου Υγείας είναι αμιγώς ανθρωπο-κεντρικό».

Διαβάστε αναλυτικά:

Στο πλοίο, τις απογευματινές ώρες, ανέβηκαν γιατροί του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι οποίοι δεν διαπίστωσαν κανένα πρόβλημα σοβαρού μεταδοτικού νοσήματος που θα μπορούσε να επηρεάσει τη δημόσια υγεία στη χώρα ή στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο, και κανένα ύποπτο ή ενδεχομένως πιθανό περιστατικό Έμπολα. Στους μετανάστες περιλαμβάνονται περίπου 100 παιδιά, τα οποία πρόκειται να εμβολιαστούν για πολιομυελίτιδα, ενώ ορισμένοι ελαφρώς τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Κρήτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, είχε ληφθεί πρόνοια από το ΕΚΕΠΥ για την εκκένωση και διάθεση τουλάχιστον 100 κλινών σε νοσοκομεία της Κρήτης, λειτουργίας σταθμού πρώτων βοηθειών κατά την εκκένωση του πλοίου στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες, όπως και πρόνοια υγειονομικών ελέγχων και εμβολιασμών από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Λιμενικοί έχουν ήδη εφοδιάσει με τρόφιμα και νερό τους μετανάστες, που μεταφέρονται στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, όπου και θα φιλοξενηθούν προσωρινά.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Βρετανικές υποκρισίες
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Βρετανικές υποκρισίες
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ