2014-11-28 21:32:55
Φωτογραφία για Τα δύο σενάρια για την τρόικα και τις εκλογές
Δύο σενάρια για τις κάλπες και τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, τα οποίο εξαρτώνται αντίστοιχα από την εξέλιξη... των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, επεξεργάζεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αν και υπέρ της πρόβλεψης ότι δεν θα τα βρει η κυβέρνηση με την τρόικα συνηγορούν οι περισσότερες προβλέψεις, με δεδομένο ότι θεωρείται πολύ δύσκολο να ψηφισθούν από τη σημερινή Βουλή νέα μέτρα.

Ο λόγος είναι ότι ανάλογα με την έκβασή των συνομιλιών μαζί τους εξαρτάται κατά μεγάλο μέρος η στρατηγική που θα χαράξει το Μέγαρο Μαξίμου για την προκήρυξη των εκλογών.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του Star, στην περίπτωση που η κυβέρνηση πετύχει μία συμφωνία με ην τρόικα, θα επιδιώξει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Στην περίπτωση αυτή η κυβέρνηση θεωρεί ότι θα καταφέρει να αποσπάσει την συγκατάθεση αρκετών ανεξάρτητων βουλευτών στην εκλογή του προσώπου που θα υποδείξει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στη δεύτερη περίπτωση, που υπάρξει ρήξη στις συνομιλίες με την τρόικα, η κυβέρνηση θα δεχθεί αναγκαστικά την 6μηνη παράταση του Μνημονίου, αλλά θα αρνηθεί να προχωρήσει στη λήψη νέων δημοσιονομικών μέτρων. Δεν αποκλείεται επίσης να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, για τις 7 Ιανουαρίου πιθανότατα, αλλά σε κάθε περίπτωση η χώρα θεωρείται βέβαιο ότι θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ