2014-12-01 10:54:09
Φωτογραφία για Eλιές από την Ηλεία αγοράζουν Ιταλοί
Ιταλοί έμποροι αγοράζουν ελαιόκαρπο από την Ηλεία λόγω μειωμένης παραγωγής στη χώρα τους .Κυρίως απευθύνονται σε παραγωγούς της Ηλείας και όμορων Νομών. Η τιμή που αγοράζουν τον ελαιόκαρπο, σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχεται σε 480 ευρώ τον τόνο και πληρώνουν με μετρητά στην πλάστιγγα. Ήδη πάνω από δέκα πέντε (15) μεγάλα φορτηγά έχουν φορτώσει από τον Νομό Ηλείας, κυρίως από τον Δήμο Πύργου, με προορισμό την Ιταλία , στην οποία επιστρέφουν μέσω του λιμανιού της Πάτρας.

Το γεγονός έχει γίνει γνωστό τόσο στο Επιμελητήριο Ηλείας όσο και σε στελέχη του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Αντιπεριφέρειας Ηλείας που ερευνούν το θέμα.

Το θετικό είναι ότι η τιμή που δίνεται θεωρείται πολύ ικανοποιητική.

Όμως οι αρνητικές επιπτώσεις αναμένεται να είναι αλυσιδωτές σε όλο το φάσμα της παραγωγής ελαιολάδου και ιδιαίτερα στα ελαιοτριβεία, στα πυρηνελαιουργεία, στην τυποποίηση του λαδιού καθώς και στην απασχόληση σε όλες τις ενδιάμεσες διαδικασίες.

Ήδη εκδηλώνονται οι πρώτες αντιδράσεις από τους ιδιοκτήτες ελειαοτριβείων προς το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Αντιπεριφέρειας Ηλείας.

Πηγή: iliaoikonomia
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ