2014-12-01 23:42:12
Φωτογραφία για Δυο ώρες κράτησε η συνάντηση Βενιζέλου-Τσίπρα: Αμήχανες ατάκες και δηλώσεις
Δυο ώρες κράτησε το τετ α τετ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, στο ΥΠΕΞ. Σκοπός της συνάντησης, η ενημέρωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα εθνικά θέματα από τον υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος μόλις χθες επέστρεψε από το ταξίδι του στην Τουρκία. Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον κ. Βενιζέλο το κλίμα ήταν «θετικό και συναινετικό».

Στο σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο κ. Τσίπρας περιορίστηκε στο να πει, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μπροστά, «βλέπω μεγάλο ενδιαφέρον, ελπίζω να είναι για τα κρίσιμα εθνικά θέματα», με τον κ. Βενιζέλο να του κάνει... ρελάνς λέγοντας «υπάρχει αγωνία για εθνική συνεννόηση που εκφράζεται από τα ΜΜΕ».

Τσίπρας: Τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής μένουν εκτός εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης

Αμέσως μετά τη συνάντηση των δυο ανδρών, που κράτησε δυο ώρες, τόσο ο κ. Τσίπρας, όσο και ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκαν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιεχόμενο της συζήτησης που είχαν.


«Ενημερώθηκα για θέματα εξωτερικής πολιτικής τα οποία πρέπει να μένουν έξω από το πλασίο της εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης. Ηταν εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη η παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της κυπριακής δημοκρατίας με το μπαρμπαρός εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Πρέπει να καταστεί σαφές ότι αποτελεί μείζονα πρόκληση και να απομακρυνθεί, για να οδηγηθούμε ξανά σε μια διαδικασία διαλόγου για την επίλυση του κυπριακού.Με ενημέρωνε ο κ. Βενιζέλος για κάποιους λεπτούς  χειρισμούς που δεν μπορώ να πω δημόσια και καταθέσαμε και τις δικές μας προτάσεις», είπε.

Οσον αφορά τη συνεδρίαση του ανωτάτου συμβουλίου συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας ο κ. Τσίπρας εξήγησε ότι εξέφρασε τους προβληματισμούς του οι οποίοι έχουν να κάνουν όχι με την ουσία των εργασιών αλλά, όπως είπε, με τη χρονική συγκυρία δεδομένης της παραβίασης του διεθνούς δικαίου. «Χρειάζεται εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός ψυχραιμία και νηφαλιότητα», κατέληξε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ακόμη ότι «στα θέματα εξωτερικής πολιτικής χρειάζεται εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός, χρειάζεται ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Και πιστεύω ότι μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις, δημιουργικά και να έχουμε θετικά αποτελέσματα».

Πάντως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι η συνάντησή του με τον κ. Βενιζέλο αφορούσε αποκλειστικά θέματα εξωτερικής πολιτικής, ενώ, όταν ρωτήθηκε γιατί κράτησε τόση ώρα απάντησε «Τα θέματα εξωτερικής πολιτικής είναι σύνθετα και νομίζω αξίζουν τον κόπο να τα συζητάει κανείς με άνεση χρόνου».

Απέφυγε, πάντως, να σχολιάσει το αν θα συναντηθεί με τον Αχμέντ Νταβούντογλου το Σάββατο.

Βενιζέλος: Χρειάζεται συναντίληψη, η συνάντησή μου με τον Τσίπρα βοήθησε

«Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σε κλίμα εθνικής συνεννόησης. Πρέπει να υπάρχει ένα αρραγές εσωτερικό μέτωπο σε περίοδο πολλαπλών κρίσεων με εθνικά θέματα ανοιχτά. Πρέπει να φροντίζουμε για την αποκλιμάκωση. Χρειάζεται συναντίληψη. Νομίζω πως η συνάντησή μου με τον κ. Τσίπρα βοήθησε προς αυτή την κατεύθυνση. Αντιλαμβάνομαι την αγωνία κάθε σπιτιού και κάθε επιχείρησης για την οικονομία, αλλά υπάρχουν και τα εθνικά θέματα», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Φωτογραφία: Sooc

Πηγή: Δυο ώρες κράτησε η συνάντηση Βενιζέλου-Τσίπρα: Αμήχανες ατάκες και δηλώσεις [βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/180743/dyo-ores-kratise-i-synantisi-venizeloy-tsipra-amihanes-atakes-kai-diloseis-vinteo#ixzz3KgVccyap
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ