2014-12-05 15:31:35
Φωτογραφία για Wearable που βοηθά σε κρίσεις και την υγεία μας
Θα μπορούσε ένα wearable, πέρα από τις συνήθεις λειτουργίες του, να αναλάβει την ανάλυση των επιπέδων άγχους του κατόχου του και να προβλέπει πιθανές κρίσεις;Η ομάδα Empatica, με επικεφαλής την καθηγήτρια του MIT, Rosalind Picard, απαντάει «ναι» και προτείνει το Embrace. Η ομάδα ξεκίνησε να εργάζεται στη δημιουργία wearable συσκευών που θα μπορούσαν να μετρούν τα συναισθήματα, περιλαμβανομένου του άγχους, από το 2007. Η πρώτη προσπάθεια λεγόταν iCalm και μπορούσε να εκτελεί μετρήσεις υπολογισμού των επιπέδων άγχους, όταν η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε ότι η συσκευή θα μπορούσε να προβλέπει και κρίσεις επιληψίας.

Από τότε η ομάδα άρχισε να βελτιώνει τους χρησιμοποιούμενους αισθητήρες καταλήγοντας στη δημιουργία αρκετών ιατρικών συσκευών που χρησιμοποιούνται σήμερα σε νοσοκομεία των Ηνωμένων Πολιτειών και σε ερευνητικά κέντρα. Τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα είναι το Empatica, το οποίο αναλαμβάνει να φέρει τους παραπάνω αισθητήρες στον καρπό τόσο κοινών ανθρώπων όσο και ατόμων που ταλαιπωρούνται από κρίσεις
. Για τη δημιουργία του Embrace, η ομάδα του MIT συνεργάστηκε με το Pearl Studios, που ανέλαβε τον σχεδιασμό της συσκευής. Το τελικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με το Digital Trends, θυμίζει ένα iPod Shuffle με δυνατότητα τοποθέτησης γύρω από τον καρπό. Δεν υπάρχει οθόνη αφής, ούτε κάποιος περίτεχνος τρόπος κουμπώματος, η επιφάνειά του είναι μεταλλική, με τα υπόλοιπα μέρη να έρχονται σε εναλλακτικά χρώματα πλαστικού και δέρματος.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Galax GeForce GTX 970 Black Edition
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Galax GeForce GTX 970 Black Edition
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ