2014-12-05 15:37:08
Φωτογραφία για «ΚΑΥΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ» ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.
«Καυτό» τριήμερο ξεκινά από αύριο Παρασκευή, με την επίσημη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου και συνεχίζεται το Σάββατο με τις συγκεντρώσεις και πορείες για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, ενώ τη Κυριακή, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού, συνεχίζεται με το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Την ίδια στιγμή θα πρέπει να διατεθούν αστυνομικές δυνάμεις και για τη διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων.

Η αστυνομική δύναμη της Αττικής από τη Παρασκευή θα βρίσκεται σε διαρκή επιφυλακή ενώ ήδη έχει εκδοθεί από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής απόφαση απαγόρευσης συναθροίσεων και πορειών από τις 06:00 της Παρασκευής έως τις 15:00 του Σαββάτου με το αιτιολογικό της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν τίθεται θέμα μετακίνησης των Σύρων προσφύγων που βρίσκονται στο Σύνταγμα.

Εν τω μεταξύ σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 17:00 της Παρασκευής έξω από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γ
. Γεννηματάς». Επίσης στις 12:00 του Σαββάτου έχουν προγραμματιστεί στο κέντρο της Αθήνας συγκεντρώσεις για την επέτειο του θανάτου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στον απόηχο των εξελίξεων για την υπόθεση του στενού φίλου του Ν. Ρωμανού. Αναμένεται να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Σύμφωνα με  την ΕΛ.ΑΣ. σε περίπτωση που η κινητοποίηση για τον Αλ. Γρηγορόπουλο γίνει τις ώρες που ισχύουν τα μέτρα της απαγόρευσης τότε δεν θα επιτραπεί να γίνει πορεία προς το Σύνταγμα.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημείωναν επίσης πως στα μέτρα ασφαλείας θα διατεθούν 7.000 - 8.000 αστυνομικοί με στόχο να γίνουν οι συγκεντρώσεις και οι πορείες το Σάββατο απρόσκοπτα και χωρίς επεισόδια. Αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας που θα γίνουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, «Λόγω των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση πέντε ετών από τον θανάσιμο τραυματισμό του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και με στόχο την ασφαλή κυκλοφορία των ΜΜΜ και του επιβατικού κοινού, ο ΟΑΣΑ θα προβεί σε προσωρινές τροποποιήσεις της διαδρομής λεωφορειακών γραμμών, γραμμών τρόλεϊ και τραμ στο κέντρο της πόλης των Αθηνών από 10:00 ώρα της 6-12-2014 έως 07:00 της 7-12-2014 σταδιακά, ανάλογα με τις υποδείξεις και τα μέτρα της Τροχαίας και τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες».

Την Κυριακή σε επιφυλακή θα βρίσκεται η Αστυνομία για το συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για τις 18:00 στη πλατεία Συντάγματος για τον προϋπολογισμό.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ