2014-12-06 13:03:25
Φωτογραφία για ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ ΤΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΓΚΡΟΖΝΙ
Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

Δυο Ουκρανοί βουλευτές είχαν εκφράσει την άποψη, ότι πρέπει οπωσδήποτε να ανοίξει ένα νέο μέτωπο στη Ρωσία ώστε να μπορέσουν να κρατήσουν τα σύνορά τους Ουκρανία και Γεωργία. Ειδικά ο αρχηγός του εξτρεμιστικού κόματος Ριζοσπαστική Εθνική Φράξια, Γιούρι Bereza (ή Birch), είχε ταχθεί υπέρ της αποσταθεροποίησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας μέσα από την αναμόχλευση του Τσετσενικού ζητήματος.

Ο έτερος Ουκρανός βουλευτής Ιγκόρ Mosiychuk που τυγχάνει εκ των αρχηγών του τάγματος της Αζοφικής, δήλωσε ότι η Ουκρανία πρέπει να υποστηρίξει όχι μόνο τους μαχητές του Γκρόζνι για τα χτυπήματα που προκάλεσαν αλλά και να ενθαρρύνει παρόμοιες ενέργειες σε όλη την Κεντρική Ασία. Χρησιμοποίησε και πάλι τον όρο »μαχητές» τη στιγμή που ονομάζει »τρομοκράτες» τους αμυνόμενους ρωσογενείς της Α. Ουκρανίας (rt)

Ιγκόρ Μοσιγιουτσούκ

«Αυτό σημαίνει ότι οι Τσετσένοι άνοιξαν ένα δεύτερο μέτωπο. Θεωρώ ότι η Ουκρανία είναι σε εμπόλεμη κατάσταση και οφείλει να ενθαρρύνει και το δεύτερο μέτωπο στην Τσετσενία και ένα τρίτο στον Καύκασο και στην Κεντρική Ασία«(ουκρανική έκδοση navigator)


«H Ριζοσπαστική Φράξια και εγώ προσωπικά θα προετοιμάσουμε από τώρα ένα συνέδριο αντικρεμλινικό στο οποίο θα συμμετέχουν εκτός από τις ομάδες κρούσης του Κιέβου, οι Τσετσένοι, οι Νταγκεστανοί αλλά και άλλοι λαοί που υποφέρουν από τη Ρωσική Ομοσπονδία», πρόσθεσε ο  Mosiychuk.

Γιούρι Μπερέζα

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής του Λαικού Μετώπου  Yuri Bereza, διοικητής του εθελοντικού τάγματος Δνείπερος 1″. Εξέφρασε μάλιστα και την άποψη ότι η Τσετσενία πρέπει να επιστραφεί στην Ουκρανία.

«Θα θυμάστε ότι μέχρι το 1917 τα σύνορα του Ουκρανικού κράτους έφταναν στο Grozny. Οι αδερφοί μας στα ανατολικά μας σύνορα ακόμα και αν ανήκουν στη Ρωσία, είναι σύμμαχοι της Ουκρανίας.»

dimpenews.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ